Рисові биточки
(покроковий рецепт з фото)
Набридла рисова каша на гарнір? Приготуйте рисові биточки. Це і швидко, і дешево. Їх можна зробити і солоними, і солодкими. Будуть задоволені і дорослі, та діти.
Рисові биточки можна подавати як гарнір до м'яса, з різними підливками і соусами. Дітки люблять їсти з варенням або киселем. Простий рецепт рисових биточків не вимагає особливих навичок і зусиль. Готується блюдо дуже легко, зіпсувати його практично неможливо. Можна експериментувати зі смаком биточків, додаючи різні спеції та інші інгредієнти. В даному випадку - це практично класичний рецепт рисових биточків. Читайте рецепт і освоюйте нове смачна страва. Хай щастить!
- Мал - 1, 5 склянки
- Вода - 4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Сухарі панірувальні або борошно - 0, 5 склянки
- Рослинна олія для смаження - 100 мілілітрів
Варимо рисову кашу. Для биточків підійде будь-який недорогий рис. З такого рису якраз і вийде каша в'язкої консистенції. Промиваємо рис, заливаємо водою, подсаливаем і варимо до готовності.
У теплу рисову кашу додаємо яйця і добре вимішуємо масу до однорідності. Якщо маса вийшла не надто вузький, можна додати трохи крохмалю.
Змочуємо руки водою і приступаємо до ліплення биточків. Ліпимо спочатку кульку, а потім формуємо биток. Потім паніруємо в сухарях або в борошні.
Найкраще відразу сформувати всі биточки. Викладайте їх на дошку або стіл, присипаний борошном або сухарями.
Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і викладаємо на неї биточки. Не слід класти їх тісно один до одного, нехай їм буде вільно - так вони краще підсмажаться.
Коли биточки підрум'яняться - перевертаємо. Годі було дуже довго смажити биточки, адже ми готуємо їх практично з готової рисової каші.