Минтай з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але дуже смачне і ситне блюдо. Продукти доступні, та й готувати зовсім не складно. Пригощайтеся!
Приготувати минтай з рисом в духовці не складе ніяких труднощів. Блюдо просте, недороге, а риба виходить ніжною, соковитою і дуже смачною! Таким чином можна приготувати не тільки філе, але і цілу рибку, попередньо нарізавши її на шматочки і так же обсмажити на сковороді. Рибу можна використовувати будь-яку. Неодмінно спробуйте!
- Минтай - 500 грам (філе)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мал - 1, 5 склянки
- Вода - 700 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на сковороді до м'якості.
Додайте нарізану кубиками моркву і обсмажте все разом ще пару хвилин.
Додайте нарізаний кубиками помідор і перець.
Тушкуйте овочі до випаровування рідини.
Додайте промитий рис і прогрійте все разом близько 5 хвилин.
Окремо обсмажте нарізане шматочками філе з додаванням солі, спецій і подрібненого часнику. Довго не обсмажуйте, досить лише, щоб риба побіліла.
У форму для запікання викладаємо шар рису з овочами.
Зверху рівномірно розкладаємо рибу.
Окремо з'єднуємо воду і майонез. Додаємо за смаком сіль і улюблені спеції. Акуратно виливаємо суміш у форму, щоб вона повністю покрила рибу. Накриваємо форму фольгою і запікаємо блюдо при температурі 240 градусів близько години.
Минтай з рисом готовий.
Смачного!