Компот з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Кабачок - соковитий овоч, який не володіє вираженим смаком. Він добре поєднується з будь-якими овочами та фруктами. Пропоную вам рецепт, як приготувати компот з кабачків з апельсином і лимоном.
Найкраще для компоту взяти молодий кабачок, без насіння і жорсткої шкірки. Апельсин ошпарьтеокропом і ретельно вимийте, т. До. Їх шкірку покривають спеціальною речовиною для довгого зберігання. Компот виходить в міру солодким, з яскравим цитрусовим смаком. Його можна випити відразу або заготовити на зиму.
- Кабачок - 500-600 грам (молодий)
- Апельсин - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вода - 2 L
1. Кабачок помийте. Якщо шкірка жорстка, то зніміть її. Апельсин і лимон ошпарьтеокропом, ретельно вимийте.
2. З лимона вичавіть сік, апельсин і кабачок наріжте дрібними кубиками, видаліть насіння і кісточки. Sterilizovannиe акцій в банках.
3. Залийте окропом на 20 хвилин. Злийте настій в каструлю, додайте цукор. Доведіть до кипіння, варіть сироп протягом 5 хвилин. Залийте сиропом нарізані інгредієнти. Додайте в банку по 1 ст. L. Лимонного соку.
4. Засукайте банки з компотом кришками, укутайте в тепло. Дайте повністю охолонути, зберігайте в прохолодному місці.