Компот з барбарису
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно ароматний, трохи терпкий і дуже смачний компот з барбарису! Якщо ви теж, як і я, зібрали ці чудові ягоди, то обов'язково зваріть цей компот!
Барбарис, як відомо, ягода кисла. Тому кількість цукру в компоті обов'язково пробуйте на свій смак. А я розповім вам, як приготувати компот з барбарису.
- Барбарис - 200 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 0, 5 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Ягоди очистіть від зайвого сміття і кілька разів промийте чистою водою.
Викладіть ягоди і цукор в каструлю.
Залийте фільтрованої водою.
Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Після закипання варіть на повільному вогні під кришкою 5-7 хвилин. Потім вимкніть плиту, приберіть компот в сторону і укутайте рушником, щоб настоявся в теплі. Остиглий теплий або холодний компот можна розливати по склянках і пити!
Смачного!