Соус з барбарису
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви займаєтеся заготовками на зиму, то зверніть увагу на цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати соус з барбарису. Він є справжнім джерелом вітамінів і добавкою до всіляких страв.
Соус з барбарису має кисло-солодкий смак і незабутній аромат. Він прекрасно гармонує з м'ясними стравами. Його можна додавати при приготуванні плову в самому кінці, коли рис вже зварився.
Замість паличок кориці і мішечка гвоздики можна застосувати мелені спеції, але тоді слід зменшити їх кількість в чотири рази, щоб вони не перебили смак барбарису.
- Барбарис свіжий - 500 грам
- Імбир мелений - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 50 грам
- Цукор тростинний - 100 грам
- Вода - За смаком
- Гвоздика - 5 штук
1. Перед тим, як приготувати соус з барбарису, помийте ягоди в теплій воді. Позбавте їх від плодоніжок. Дайте стекти зайвій волозі. Перекладіть ягоди в каструлю, додайте туди кілька паличок кориці. Варіть до м'якості барбарису.
2. В дрібне сито викладіть зварені ягоди і почекайте, поки вони трохи охолонуть. Протріть їх через сито. Таким чином ми позбудемося кісточок і шкірки і отримаємо потрібну м'якоть.
3. Тепер підготуємо ароматний мішечок. Складіть марлю в два шари. Насипте в неї кілька суцвіть гвоздики, товчених в ступці. Зауважте марлю, сформувавши мішечок.
4. У каструлю з м'якоттю барбарису опустіть мішечок з гвоздикою. Додайте цукровий пісок і мелений імбир. Поставте каструлю на повільний вогонь і уварюють вміст до загусання. Не забувайте помішувати.
5. Підготуйте банки і кришки. Для цього їх помийте і простерилизуйте зручним для вас способом. Зробіть це попередньо, щоб вони встигли просохнути до закладки соусу.
6. З готового соусу дістаньте мішечок з гвоздикою. Розкладіть соус по банках гарячим. Дайте йому охолонути в банках і лише потім закрийте кришками. Зберігайте в прохолодному місці.