Книші з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Прості в приготуванні пиріжки завжди вважалися дуже хорошим перекусом на швидку руку, тому розповім, як приготувати книші з картоплею, дуже ситні, ароматні і смачні красиві пиріжки.
Черговий цікавою випічкою на святковий стіл можуть стати книші з картоплею, ситні ароматні пиріжки. Такі пиріжки можна брати з собою в якості перекусу на роботу або в школу, особливо якщо у вас є можливість розігріти їх. А аромат цих пиріжків просто неймовірний! Настійно рекомендую додати в начинку прянощі або спеції для більш насиченого аромату і смаку.
- Борошно - 400 грам
- Картопля відварна - 500 грам
- Вода - 125 мілілітрів
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Зелень кропу - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

1. Просіяне борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. Воду змішайте з рослинним маслом, оцтом і курячими яйцями. Добре перемішайте за допомогою віночка.

2. Змішайте суху і мокру частини і замісіть еластичне тісто. Помістіть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.

3. Приготуйте начинку: відваріть картоплю, зцідіть з нього воду, пам'ятайте і змішайте з дрібно нарізаною зеленню. Посоліть і поперчіть за смаком.

4. Тісто розділіть на дві частини і розкачати в прямокутник 25х30 см. На край тіста викладіть половину начинки і загорніть рулетом. Рукою розділіть рулет на шість рівних частин і розріжте їх ножем.

5. Акуратно скріпіть краю пиріжків і покладіть їх на застелений пергаментним папером деко одним швом вниз. Змастіть пиріжки злегка збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!