Рецепт Книші з картоплею фото

Книші з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Прості в приготуванні пиріжки завжди вважалися дуже хорошим перекусом на швидку руку, тому розповім, як приготувати книші з картоплею, дуже ситні, ароматні і смачні красиві пиріжки.

Опис приготування:

Черговий цікавою випічкою на святковий стіл можуть стати книші з картоплею, ситні ароматні пиріжки. Такі пиріжки можна брати з собою в якості перекусу на роботу або в школу, особливо якщо у вас є можливість розігріти їх. А аромат цих пиріжків просто неймовірний! Настійно рекомендую додати в начинку прянощі або спеції для більш насиченого аромату і смаку.

  • Борошно - 400 грам
  • Картопля відварна - 500 грам
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Рослинна олія - 125 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Зелень кропу - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
книші з картоплею - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. Воду змішайте з рослинним маслом, оцтом і курячими яйцями. Добре перемішайте за допомогою віночка.
книші з картоплею - фото крок 2
2. Змішайте суху і мокру частини і замісіть еластичне тісто. Помістіть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
книші з картоплею - фото крок 3
3. Приготуйте начинку: відваріть картоплю, зцідіть з нього воду, пам'ятайте і змішайте з дрібно нарізаною зеленню. Посоліть і поперчіть за смаком.
книші з картоплею - фото крок 4
4. Тісто розділіть на дві частини і розкачати в прямокутник 25х30 см. На край тіста викладіть половину начинки і загорніть рулетом. Рукою розділіть рулет на шість рівних частин і розріжте їх ножем.
книші з картоплею - фото крок 5
5. Акуратно скріпіть краю пиріжків і покладіть їх на застелений пергаментним папером деко одним швом вниз. Змастіть пиріжки злегка збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти