Пиріжки «книші» з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Книші - пиріжки круглої форми з різними начинками, які готують в Білорусі. Я хотіла б поділитися з вами класичним рецептом, пиріжками з картоплею. Відмінна випічка, вам сподобається!
Рецептів приготування пиріжків не злічити, у різних народів вони свої улюблені і національні. Білоруські пиріжки "книші" з картоплею завоювали популярність і славу в усьому світі, так що іноді розпалюються суперечки: "чиє ж це все таки блюдо? & Quot. Я дотримуюся ідеї, що цю випічку подарували світу білоруси і сьогодні поділюся рецептом її приготування. Відрізняються "книші" від своїх "побратимів" цікавою круглою формою, яка дозволяє довго збережуть начинку теплою. А в цілому, це смачна і ситна випічка з картоплею, якої можна нагодувати всю сім'ю.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки(+1/2 немає. L. - для начинки)
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Оцет - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Картопля - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Жовток яєчний - 1 Чайна ложка (для змащення)
1
Борошно з'єднайте з розпушувачем, додайте сіль, воду, оцет, рослинне масло і яйце. Замісити тісто.
2
Цибуля чистий, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
3
Kartoshku чистий, відваріть. Додайте вершкове масло, посоліть і розімніть в пюре. Додайте до пюре обсмажену цибулю і гарненько все перемішайте.
4
Тісто розкачати тонким шаром, приблизно 1 см, і викладіть начинку смугою. Скачайте тісто валиком і розділіть на однакові частини.
5
Розріжте рулет на пиріжки, на з'єднаннях защипніть краю, сформуйте колобки. Змастіть пиріжки яєчним жовтком і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
6
Смачного!