Швидкі маленькі пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Увечері хочеться побавитися чимось смачним і не дуже "легким"? тоді дізнайтеся, як приготувати швидкі маленькі пиріжки з картоплею з універсального пельменного тесту з ситної начинкою.
Найзручніше зробити заготовку пельменного тесту і заморозити його, тоді ви зможете швидко приготувати вареники, пельмені і пиріжки. Достатньо лише підготувати начинку. В даному випадку начинкою служить картопляне пюре і обсмажені на олії цибулю з грибами. Ароматно і ситно. Ви можете формувати пиріжки, як вам завгодно, вони в будь-якому випадку виходять смачними. Не забудьте додати до начинки свої улюблені спеції і приправи. Наприклад, трохи базиліка або італійських трав.
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 500 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Рослинна олія - 0, 5 склянки (для обжарки)
- Борошно - 480 грам
- Вода - 250 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (в тісто)
1. Картоплю відварити до готовності, злийте рідину, додайте вершкове масло за смаком і розімніть в пюре. Цибуля і шампіньйони дрібно наріжте.
2. На рослинному маслі обсмажте до м'якості цибулю, потім додайте шампіньйони і смажте до готовності. Додайте цибулю з грибами до картоплі, приправити сіллю, поперчіть і перемішайте.
3. Приготуйте тісто: в миску всипте борошно, сіль і перемішайте. Додайте рослинне масло і дуже гарячу воду. Перемішайте тісто ложкою.
4. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть тісто і замісити м'яке еластичне тісто, поступово підсипаючи борошно. В кінці замісу руки повинні залишитися чистими, а тісто не повинно до них прилипати.
5. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. На присипаному борошном столі розкачати тісто в тонкий пласт, виріжте з нього кружечки. На центр кожного кружечка викладіть ложку начинки.
6. Сформуйте пиріжки вформе вареників. Обсмажте пиріжки в розігрітому рослинному маслі з двох сторін. Смачного!