Рецепт Швидкі маленькі пиріжки з картоплею фото

Швидкі маленькі пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Гриби, Печериці
Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка, Страви з начинкою, Пиріжки

Увечері хочеться побавитися чимось смачним і не дуже "легким"? тоді дізнайтеся, як приготувати швидкі маленькі пиріжки з картоплею з універсального пельменного тесту з ситної начинкою.

Найзручніше зробити заготовку пельменного тесту і заморозити його, тоді ви зможете швидко приготувати вареники, пельмені і пиріжки. Достатньо лише підготувати начинку. В даному випадку начинкою служить картопляне пюре і обсмажені на олії цибулю з грибами. Ароматно і ситно. Ви можете формувати пиріжки, як вам завгодно, вони в будь-якому випадку виходять смачними. Не забудьте додати до начинки свої улюблені спеції і приправи. Наприклад, трохи базиліка або італійських трав.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Печериці - 500 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки (для обжарки)
  • Борошно - 480 грам
  • Вода - 250 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (в тісто)
швидкі маленькі пиріжки з картоплею - фото крок 1
1. Картоплю відварити до готовності, злийте рідину, додайте вершкове масло за смаком і розімніть в пюре. Цибуля і шампіньйони дрібно наріжте.
швидкі маленькі пиріжки з картоплею - фото крок 2
2. На рослинному маслі обсмажте до м'якості цибулю, потім додайте шампіньйони і смажте до готовності. Додайте цибулю з грибами до картоплі, приправити сіллю, поперчіть і перемішайте.
швидкі маленькі пиріжки з картоплею - фото крок 3
3. Приготуйте тісто: в миску всипте борошно, сіль і перемішайте. Додайте рослинне масло і дуже гарячу воду. Перемішайте тісто ложкою.
швидкі маленькі пиріжки з картоплею - фото крок 4
4. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть тісто і замісити м'яке еластичне тісто, поступово підсипаючи борошно. В кінці замісу руки повинні залишитися чистими, а тісто не повинно до них прилипати.
швидкі маленькі пиріжки з картоплею - фото крок 5
5. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. На присипаному борошном столі розкачати тісто в тонкий пласт, виріжте з нього кружечки. На центр кожного кружечка викладіть ложку начинки.
швидкі маленькі пиріжки з картоплею - фото крок 6
6. Сформуйте пиріжки вформе вареників. Обсмажте пиріжки в розігрітому рослинному маслі з двох сторін. Смачного!

Схожі рецепти