Маленькі пиріжки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Для перекусу на роботі або закуски на пікнік можна використовувати рецепт приготування маленьких пиріжків з м'ясом, запечених в духовці. Смачно, досить швидко і дуже апетитно.
Дивно соковиті всередині та хрусткі маленькі пиріжки з м'ясом в домашніх умовах обов'язково варто спробувати. Тісто досить просте, так що може стати альтернативою листкового, яке так люблять зайняті господині. Спробуйте повторити цей рецепт і переконайтеся в цьому самі.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- М'ясо - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-4 зубчиків
- Помідори - 100 грам (або соус)
- Перець - 1 щіпка
1. М'ясо вимити, обсушити трохи і пропустити через м'ясорубку. Очистити цибулину і нарізати дрібними кубиками. Пропустити через прес або м'ясорубку очищений часник. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і викласти туди фарш з овочами. На середньому вогні смажити близько 10 хвилин.
2. Помідори вимити, зробити невеликі надрізи і залити їх окропом на пару хвилин. Акуратно зняти шкірку, а м'якоть подрібнити. В рецепт приготування маленьких пиріжків з м'ясом можна використовувати також томатний соус або помідори у власному соку. Це додасть начинці особливу соковитість. Додати на сковороду і продовжувати гасити до готовності. Додати дрібку солі і перцю за смаком.
3. Для приготування тіста необхідно з'єднати просіяне з розпушувачем і сіллю борошно з розм'якшеним вершковим маслом. Як випливає порубати все в однорідну крихту.
4. Залишилося додати трохи (близько 3-4 столових ложок) дуже холодної води і замісити тісто.
5. На робочій поверхні розкачати тісто досить тонко і вирізати невеликими виїмками або склянкою, наприклад, кружечки. В серединку викласти ложку обсмаженого і трохи остигле фаршу.
6. Акуратно зліпити пиріжки і викласти їх на деко для запікання. Щоб маленькі пиріжки з м'ясом в домашніх умовах були рум'яними їх можна змастити збитим жовтком. Відправити в розігріту духовку.
7. Випікаються вони досить швидко. Хвилин через 15 пиріжки вже можна буде подавати до столу.