Маленькі баурсаки
(покроковий рецепт з фото)
Полюбилися казахські солодощі до чаю стануть прекрасним доповненням будь-якого столу. Рекомендую нехитрий рецепт приготування маленьких Баурсак.
Баурсаки можна робити з різного тіста. З кілограма борошна і 10 яєць вийде досить багато випічки. Для приготування маленьких Баурсак не обов'язково в тісто додавати дріжджі, але можете буквально 5 грамів насипати. Дуже добре баурсаки йдуть з медом.
- Борошно - 1 кілограм
- Яйця - 10 штук
- Молоко - 140 грам
- Цукор - 40 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Дріжджі - 5 грам
- Сіль - 15 грам
- Масло рослинне - 350 грам
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розтопити масло на водяній бані, дайте йому трохи охолонути.
У посуд вбийте яйця, налейте молоко, додайте олію, цукор, сіль і трохи дріжджів. Добре перемішайте до повного розчинення цукру, солі і дріжджів.
Потім додайте просіяне борошно і замісити тісто. Воно повинно бути м'якше, ніж тісто для домашньої локшини.
Тісто розкачати ковбасками, а потім поріжте на невеликі, з волоський горіх, шматочки.
Розігрійте рослинно масло в казанку. Опустіть в нього шматочки тіста.
Обсмажуйте, помішуючи, хвилини 2-3 (до золотистого кольору).
Відкиньте баурсаки на друшляк, дайте стечь жиру.
Ось маленькі баурсаки і готові.
Дайте Баурсак охолонути перед подачею, потім посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!