Кминна горілка
(покроковий рецепт з фото)
Любителі ароматної випивки гідно оцінять кминну горілку. Це відмінний варіант для святкового столу, особливо якщо ви хочете здивувати своїх гостей цікавими напоями.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати кминну горілку. Такий напій складе честь будь-якому застілля. Ароматний і смачний, він однаково буде відповідним для чоловіків і жінок. Наполягати його можна 2 тижні. Чим довше постоїть, тим смачніше і ароматні вийде. Зберігати напій можна до 5 років.
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Горілка - 0, 5 L
- Насіння кропу - 0, 5 чайних ложки
- Аніс - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - За смаком (або мідь)
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка (не обов'язково)
- Гвоздика - 1-2 штук (не обов'язково)
- Фіалковий корінь (ірис) - 1 Ст. Ложка (не обов'язково)
1
Спеції змішайте в ступці або подрібніть в кавомолці. Перележіте в банку для настоювання.
2
Залийте спеції горілкою.
3
Перенесіть в темне місце і залиште настоюватися на 14 днів.
4
Після закінчення цього часу пропустіть напій через марлю.
5
За смаком додайте цукор або мед. Перемішайте.
6
Перелийте в пляшки, призначені для зберігання.
7
Наполягайте ще 3-5 днів для стабілізації смаку.