Рецепт Грушева горілка фото

Грушева горілка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 40
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Аромат стиглих груш піднімає настрій і викликає позитивні емоції. Тому мені так подобаються напої з цих фруктів. У цьому рецепті я розкрию секрет того, як приготувати грушевий горілку!

Опис приготування:

У сезон дозрівання груш саме час подумати, що робити з багатим урожаєм. Як щодо приготування алкогольного напою для святкового столу?

1. Груші повинні бути переспілі. Бажано зібрати їх побільше, адже на виході продукту вийде не так багато. Такі плоди ідеально підійдуть для приготування грушевої горілки.

2. Ретельно промиваємо груші. Потім розкладаємо їх по ємностях або кладемо в одну. Заливаємо їх теплою водичкою, досипаємо цукровий пісок і сухі дріжджі.

3. Накриваємо ємності чистими рушниками. Прибираємо заготовку в тепле місце. Зберігаємо напій в такому стані рівно тиждень.

4. Далі перегонимо грушевий горілку через паровий апарат.

5. Як результат - виходить не менше восьми літрів чистої горілки.

6. Вживаємо в холодному вигляді під гарну закуску!

Якщо ви збільшуєте або зменшуєте кількість груш, то обов'язково пропорційно потрібно міняти кількість цукру і сухих дріжджів.

Гарного настрою!


  • Груші - 25 кілограм
  • Тепла вода - 5 літрів
  • Цукор - 2 кілограма
  • Дріжджі сухі - 200 грам
У сезон дозрівання груш саме час подумати, що робити з багатим урожаєм. Як щодо приготування алкогольного напою для святкового столу?

1. Груші повинні бути переспілі. Бажано зібрати їх побільше, адже на виході продукту вийде не так багато. Такі плоди ідеально підійдуть для приготування грушевої горілки.

2. Ретельно промиваємо груші. Потім розкладаємо їх по ємностях або кладемо в одну. Заливаємо їх теплою водичкою, досипаємо цукровий пісок і сухі дріжджі.

3. Накриваємо ємності чистими рушниками. Прибираємо заготовку в тепле місце. Зберігаємо напій в такому стані рівно тиждень.

4. Далі перегонимо грушевий горілку через паровий апарат.

5. Як результат - виходить не менше восьми літрів чистої горілки.

6. Вживаємо в холодному вигляді під гарну закуску!

Якщо ви збільшуєте або зменшуєте кількість груш, то обов'язково пропорційно потрібно міняти кількість цукру і сухих дріжджів.

Гарного настрою!

Схожі рецепти