Яблучно-грушева шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і гаряче улюблений багатьма пиріг шарлотку можна спекти не тільки з яблуками. А ви пробували додати до яблук груші або інші фрукти? немає? Тоді давайте спробуємо зробити новий варіант пирога!
Ви думали, що шарлотка - це пиріг виключно з яблуками? А ось і ні! Шарлотку можна спекти з будь-якими фруктами. Не вірите? Давайте спечемо яблучно-грушевий шарлотку, адже рецепт її приготування дуже легкий і не відніме у вас багато часу. Зате у вас до чаю буде смачна і ароматна випічка.
- Груші і яблука - 400 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 200 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Олія - 20 грам (для змащування форми)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Викладаємо в миску сметану, додаємо до неї цукор (звичайний і ванільний), а також яйця.
Збиваємо масу міксером до однорідності і появи піни.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і знову ж міксером перемішуємо до однорідності.
Моєму груші і яблука. Очищаємо їх від шкірки і серцевини, а потім нарізаємо тонкими скибочками.
Змащуємо форму маслом: хоч вершковим, хоч рослинним, злегка присипаючи борошном. Викладаємо у форму половину тіста.
І викладаємо по тесту скибочки фруктів.
Заливаємо рештою тестом.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30-35. Готовність перевіряємо зубочисткою. Остигнула шарлотку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.