Рецепт Яблучно-грушева шарлотка фото

Яблучно-грушева шарлотка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Груша
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Шарлотка

Смачний і гаряче улюблений багатьма пиріг шарлотку можна спекти не тільки з яблуками. А ви пробували додати до яблук груші або інші фрукти? немає? Тоді давайте спробуємо зробити новий варіант пирога!

Ви думали, що шарлотка - це пиріг виключно з яблуками? А ось і ні! Шарлотку можна спекти з будь-якими фруктами. Не вірите? Давайте спечемо яблучно-грушевий шарлотку, адже рецепт її приготування дуже легкий і не відніме у вас багато часу. Зате у вас до чаю буде смачна і ароматна випічка.

  • Груші і яблука - 400 грам
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Крем - 200 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
  • Олія - 20 грам (для змащування форми)
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 1
Викладаємо в миску сметану, додаємо до неї цукор (звичайний і ванільний), а також яйця.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 2
Збиваємо масу міксером до однорідності і появи піни.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 3
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і знову ж міксером перемішуємо до однорідності.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 4
Моєму груші і яблука. Очищаємо їх від шкірки і серцевини, а потім нарізаємо тонкими скибочками.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 5
Змащуємо форму маслом: хоч вершковим, хоч рослинним, злегка присипаючи борошном. Викладаємо у форму половину тіста.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 6
І викладаємо по тесту скибочки фруктів.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 7
Заливаємо рештою тестом.
яблучно-грушева шарлотка - фото крок 8
Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30-35. Готовність перевіряємо зубочисткою. Остигнула шарлотку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Схожі рецепти