Класичний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Це рецепт можна вважати основою яблучного пирога, тому будь-які добавки вітаються. Хтось любить ванілін, хтось корицю, мускатний горіх, все це можна додати в тісто або до яблучках.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "класичний яблучний пиріг" . Велика кількість солодких яблук і ніжне бісквітне тісто робить його особливо привабливим. Є і ще один великий плюс, пиріг готується з найдоступніших продуктів, які завжди є під рукою. Зверху пиріг покриває хрустка солодка корочка, всередині ніжна і соковита начинка. Рекомендую спробувати! Урізноманітнити пиріг можна додаванням кориці, мускатного горіха, родзинок, в'яленої вишні або журавлини та іншими добавками.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Яблуко велике - 3 штуки
- Масло рослинне або вершкове - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. У глибокій посудині з'єднайте яйця і цукор.
3. Збивайте міксером масу до появи щільної світлої піни. Додайте щіпку солі.
4. Всипте борошно і обережно лопаткою перемішайте тісто.
5. Вимийте яблука, порежьте на четвертинки, видаліть серцевини. Яблука поріжте середніми шматочками. Покладіть їх в тісто, перемішайте.
6. Форму застеліть пергаментом, змастіть маслом. Перелийте тісто, розрівняйте і відправте в гарячу духовку (180 градусів) з 30-40 хвилин.
7. На готовність перевіряйте пиріг лучиною, якщо вона виходить суха - пиріг готовий. Остудіть, поріжте і пробуйте!
8. Смачного!