Рецепт Класичний яблучний пиріг фото

Класичний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл , Десерт , Полудень
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це рецепт можна вважати основою яблучного пирога, тому будь-які добавки вітаються. Хтось любить ванілін, хтось корицю, мускатний горіх, все це можна додати в тісто або до яблучках.

Опис приготування:

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати"Класичний яблучний пиріг" . Велика кількість солодких яблук і ніжне бісквітне тісто робить його особливо привабливим. Є і ще один великий плюс, пиріг готується з найдоступніших продуктів, які завжди є під рукою. Зверху пиріг покриває хрустка солодка корочка, всередині ніжна і соковита начинка. Рекомендую спробувати! Урізноманітнити пиріг можна додаванням кориці, мускатного горіха, родзинок, в'яленої вишні або журавлини та іншими добавками.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Яблуко велике - 3 штуки
  • Масло рослинне або вершкове - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
класичний яблучний пиріг - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
класичний яблучний пиріг - фото крок 2
2. У глибокій посудині з'єднайте яйця і цукор.
класичний яблучний пиріг - фото крок 3
3. Збивайте міксером масу до появи щільної світлої піни. Додайте щіпку солі.
класичний яблучний пиріг - фото крок 4
4. Всипте борошно і обережно лопаткою перемішайте тісто.
класичний яблучний пиріг - фото крок 5
5. Вимийте яблука, порежьте на четвертинки, видаліть серцевини. Яблука поріжте середніми шматочками. Покладіть їх в тісто, перемішайте.
класичний яблучний пиріг - фото крок 6
6. Форму застеліть пергаментом, змастіть маслом. Перелийте тісто, розрівняйте і відправте в гарячу духовку (180 градусів) з 30-40 хвилин.
класичний яблучний пиріг - фото крок 7
7. На готовність перевіряйте пиріг лучиною, якщо вона виходить суха - пиріг готовий. Остудіть, поріжте і пробуйте!
класичний яблучний пиріг - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти