Кишеньки з курячого філе з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати кишеньки з курячого філе з сиром. Це смачне і ситне блюдо ідеально підійде і для звичайної вечері або обіду, і для святкового столу.
Кишеньки з курячої грудки - це ціле поле для експериментів. Чим тільки не наповнюють курячі кишеньки! Але мені найбільше подобається варіант з сиром, зеленню і часником. В результаті блюдо виходить дивно ароматне. Куряча грудка, яку часто дуже складно приготувати, щоб вона вийшла соковитою і ніжною, за цим рецептом виходить якраз такий.
- Куряча грудка - 300 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Масло для смаження - 200 мілілітрів
- Зелень - 1/2 пучка
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки промийте під проточною водою і умочіть паперовими рушниками. Зелень промийте і просушіть, часник очистіть і поріжте на шматочки.
Курячі грудки розрізати навпіл, в самому товстому місці зробіть поздовжній розріз, але не наскрізний.
У розрізи вкладіть шматочки сиру (до речі, можна використовувати кілька видів сиру, так вийде ще смачніше), шматочки часнику і подрібнену зелень - можна використовувати будь-яку, яка вам подобається: кріп, петрушку, салат, шпинат. Місце розрізу скріпіть зубочисткою, щоб сир при термообробці не витікав. Зверху курячу грудку посоліть і поперчіть за смаком.
Підготуйте все для панірування: в окремі тарілочки насипте панірувальних сухарів і борошна, в невеликій піалі збийте яйце. Кишеньки з курки умочіть спочатку з муку, потім - в яйце, а потім - в панірувальні сухарі.
Смажте курку на сковороді у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки.
Потім перекладіть кишеньки з курки в форму для запікання, збризніть оливковим маслом. Також в форму можна покласти кілька зубчиків часнику, зелень, гілочку розмарину. Все це додасть курочку особливий пряний аромат.
Запікайте курячі кишеньки при температурі 180 градусів 10-15 хвилин. Готові кишеньки подавайте з будь-яким гарніром і обов'язково з овочами. Їжте із задоволенням!