Кіш з курячою грудкою і горошком
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це страва французької кухні. Це відкритий, смачний пиріг з пісочного або листкового тіста з яєчної начинкою з різних добавок. Прочитайте, як приготувати киш з курячою грудкою і горошком.
Ситні пироги з м'ясом або птахом - відмінний варіант для обідів. Особисто мені, наприклад, більш ніж достатньо одного шматка такого пирога з порцією салату або просто свіжими овочами. І все, більше нічого не треба Крім того, такий пиріг буде смачним і в холодному вигляді, хоча залишки з холодильника ніхто не забороняє злегка підігріти в духовці. Я дуже люблю готувати цей киш. Тісто дуже легке і виходить завжди. А начинка соковита і ніжна.
Спробуйте приготувати, вам обов'язково сподобається.
- Куряча грудка - 900 грам
- Горошок - 200 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка (зерниста)
- Бекон - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(30%)
- Гірчиця столова - 1 Ст. Ложка
Ось всі необхідні інгредієнти. Рекомендую підготуватися і розташувати всі на робочому столі, так приготування пройде швидше.
У чаші блендера змішайте борошно, сіль і нарізане кубиками холодне масло. Збивайте до отримання жирної крихти. Після поетапно вливайте холодну воду до отримання м'якого і однорідного тесту. Тісто загорніть в плівку і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
Розкачайте охолоджене тісто в пласт і покладіть у форму.
Обсмажте в сковороді на середньому вогні з рослинним маслом цибулю і бекон, помішуючи, 3-4 хвилини.
На тій же сковороді на великому вогні обсмажте курку до готовності. Після перекладіть в ємність до обсмаженої з цибулею бекону. Додайте горошок і перемішайте.
Перекладіть начинку в форму з основою.
У ємності збийте виделкою вершки або сметану з яйцями, гірчицею.
Заливку відправте в пиріг. Випікайте пиріг у розігрітій духовці 30-40 хвилин. Готовому пирогу дайте постоять 10 хвилин, після чого нарізуйте його і подавайте до столу.