Кимчи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до смаку корейська кухня, тоді обов'язково рекомендую звернути увагу на цей нескладний, але дуже пікантний і цікавий рецепт. Відмінна закуска в домашніх умовах для любителів гострого.
Поспішаю поділитися досить простим способом, як приготувати Кимчи, мариновану пікантну пекінську капусту. Орієнтуйтеся на власні смакові переваги, додаючи перець. Але пам'ятайте, що закуска повинна бути гострою, а не просто ароматної від спецій. Що стосується самого процесу маринування, то капуста в холодильнику перед подачею може стояти від 1 до 5 днів, а після зберігатися до двох тижнів.
- Пекінська капуста - 1 штука
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Пластівці перцю чилі - 1-5 чайних ложок
- Пір'я зеленої цибулі - 3-4 штук
- Dajkon - 150 грам
1. Ось такий набір інгредієнтів потрібно мати під рукою.
2. Вимийте і висушіть капусту, наріжте середніми шматочками.
3. Викладіть капусту в глибоку миску і додайте сіль. Акуратно перемішайте так, щоб сіль рівномірно розподілилася. Залиште на 1-2 годину.
4. Після промийте під проточною водою три рази. Відкиньте на друшляк і нехай обсихає не менше 20 хвилин.
5. Тепер можна зайнятися спеціями. З'єднайте всі спеції разом і додайте 3-4 чайні ложки води. Перемішайте до утворення однорідної пасти.
6. У глибоку миску надішліть капусту, трохи нарізаного тонкими брусочками дайкона і зелену цибулю. Викладіть пасту з спецій.
7. Щоб ретельно все перемішати рекомендую використовувати рукавички, які захистять шкіру рук.
8. От і все, залишилося тільки відправити капусту в баночку, щільно притискаючи, і прибрати в холодильник. Через добу можна перший раз спробувати, що вийшло.