Кимчи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Якщо вам до смаку корейська кухня, тоді обов'язково рекомендую звернути увагу на цей нескладний, але дуже пікантний і цікавий рецепт. Відмінна закуска в домашніх умовах для любителів гострого.
Опис приготування:
Поспішаю поділитися досить простим способом, як приготувати Кимчи, мариновану пікантну пекінську капусту. Орієнтуйтеся на власні смакові переваги, додаючи перець. Але пам'ятайте, що закуска повинна бути гострою, а не просто ароматної від спецій. Що стосується самого процесу маринування, то капуста в холодильнику перед подачею може стояти від 1 до 5 днів, а після зберігатися до двох тижнів.
- Пекінська капуста - 1 штука
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Пластівці перцю чилі - 1-5 чайних ложок
- Пір'я зеленої цибулі - 3-4 штук
- Dajkon - 150 грам
1. Ось такий набір інгредієнтів потрібно мати під рукою.
2. Вимийте і висушіть капусту, наріжте середніми шматочками.
3. Викладіть капусту в глибоку миску і додайте сіль. Акуратно перемішайте так, щоб сіль рівномірно розподілилася. Залиште на 1-2 годину.
4. Після промийте під проточною водою три рази. Відкиньте на друшляк і нехай обсихає не менше 20 хвилин.
5. Тепер можна зайнятися спеціями. З'єднайте всі спеції разом і додайте 3-4 чайні ложки води. Перемішайте до утворення однорідної пасти.
6. У глибоку миску надішліть капусту, трохи нарізаного тонкими брусочками дайкона і зелену цибулю. Викладіть пасту з спецій.
7. Щоб ретельно все перемішати рекомендую використовувати рукавички, які захистять шкіру рук.
8. От і все, залишилося тільки відправити капусту в баночку, щільно притискаючи, і прибрати в холодильник. Через добу можна перший раз спробувати, що вийшло.