Капуста кимчи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Капуста кимчи - класна корейська закуска. Але так як у мене не завжди є час, терпіння і бажання готувати її класичний варіант, довелося придумувати, як спростити рецептуру. Ось, що вийшло.
Опис приготування:
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати капусту кимчи на швидку руку, всього за якихось півгодини. Однак якщо ви хочете, щоб її смак був ще більш насиченим, не полінуйтеся і потримайте її під закритою кришкою при кімнатній температурі пару днів. І в тому, і в іншому варіанті виходить дуже класно!
- Капуста - 1 штука (невеликий качан вагою в районі 900 грамів)
- Сіль - 1/4 склянки(250 мл)
- Вода - 1 Склянка (холодна; 250 мл)
- Пластівці червоного перцю - 1/3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рибний соус - 1/4 склянки
- Часник - 1/4 склянки (подрібнений)
- Зелена цибуля - 3-4 штук (пір'я)
- Морква - 20 грам
Капусту наріжте досить тонко і викладіть в глибоку миску. Влийте до неї склянку холодної води і всипте сіль. Добре перемішайте все руками і відставте поки в сторону хвилин на 10.
Тепер приготуємо заправку. Для цього змішаємо пластівці червоного перцю, цукор, рибний соус, подрібнені часник і цибулю а також крупно натерту моркву. Ретельно перемішайте інгредієнти.
Капусту сполосніть під холодною водою і потримайте трохи в друшляку, щоб вся зайва рідина скла. Потім додайте до неї раніше приготовлену заправку і все добре перемішайте.
Перекладаємо капусту в будь-яку ємність, яку ви зможете закрити кришкою. У мене це пластиковий контейнер для зберігання продуктів. Придавите капусту гарненько руками і закрийте кришкою. Якщо хочете, можна вживати її відразу ж, хвилин через 5-10.