Капуста кимчи
(покроковий рецепт з фото)
Капуста кимчи - класна корейська закуска. Але так як у мене не завжди є час, терпіння і бажання готувати її класичний варіант, довелося придумувати, як спростити рецептуру. Ось, що вийшло.
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати капусту кимчи на швидку руку, всього за якихось півгодини. Однак якщо ви хочете, щоб її смак був ще більш насиченим, не полінуйтеся і потримайте її під закритою кришкою при кімнатній температурі пару днів. І в тому, і в іншому варіанті виходить дуже класно!
- Капуста - 1 штука (невеликий качан вагою в районі 900 грамів)
- Сіль - 1/4 склянки(250 мл)
- Вода - 1 Склянка (холодна; 250 мл)
- Пластівці червоного перцю - 1/3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рибний соус - 1/4 склянки
- Часник - 1/4 склянки (подрібнений)
- Зелена цибуля - 3-4 штук (пір'я)
- Морква - 20 грам
Капусту наріжте досить тонко і викладіть в глибоку миску. Влийте до неї склянку холодної води і всипте сіль. Добре перемішайте все руками і відставте поки в сторону хвилин на 10.
Тепер приготуємо заправку. Для цього змішаємо пластівці червоного перцю, цукор, рибний соус, подрібнені часник і цибулю а також крупно натерту моркву. Ретельно перемішайте інгредієнти.
Капусту сполосніть під холодною водою і потримайте трохи в друшляку, щоб вся зайва рідина скла. Потім додайте до неї раніше приготовлену заправку і все добре перемішайте.
Перекладаємо капусту в будь-яку ємність, яку ви зможете закрити кришкою. У мене це пластиковий контейнер для зберігання продуктів. Придавите капусту гарненько руками і закрийте кришкою. Якщо хочете, можна вживати її відразу ж, хвилин через 5-10.