Кимчи з пекінської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися смачним рецептом корейської кухні. Виходить капуста дуже гострою, пікантність, послужить відмінним гарніром до смаженого м'яса або риби. Головне, вибирайте найсвіжішу капусточку! дивіться рецепт!
Кількість порцій: 3-4
- Соус чилі - 1 Ст. Ложка( "самби звільнений" або подібний)
- Оцет з рисового вина - 3 Ст. Ложки (або будь-який оцет)
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1 щіпка(shtedraya)
1. Пекінську капусту вимити, дати стекти сирої воді, а потім порубати її не дуже дрібно.
2. Часник почистити і дрібно порізати. Можна подрібнити його в спеціальній чеснокодавилке.
3. «Самбал олек» це класичний східний соус з помідорами, перцем чилі і східними прянощами. Можете замінити його аналогічної аджикою з грузинської кухні або гострої аджикою власного приготування.
4. Змішати посічену капусту, соус, оцет, сіль і часник в одній чаші і поставити в холодильник мінімум на 1 ніч. Знавці вважають, що справжній кимчи любить витримку не менше доби. Подавати капусту треба холодної до будь-яких жирних м'ясних страв.