Рецепт Голубці з пекінської капусти фото

Голубці з пекінської капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш , Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 15-18
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви ще ніколи не готували голубці в пекінській капусті, то обов'язково спробуйте. Це незрівнянно зі звичайними голубцями, так як пекінська капуста м'якша, і голубці з нею виходять ніжніше.

Опис приготування:

Голубці - це моя слабкість, але помниться в дитинстві я часто знімала з фаршу листя капусти і непомітно викидала їх у відро для сміття, поки мама не бачить, - вже дуже вони мені не подобалися. Зараз я, звичайно ж, так не роблю, але, навчена своїм гірким досвідом, для своїх дітей відшукала ось такий чудовий рецепт приготування голубців з пекінської капусти. Загалом, я добилася бажаного ефекту - хлопці уминають голубці за обидві щоки, а чоловік взагалі в повному захваті. Тут немає нічого дивного, адже пекінська капуста набагато м'якше і ніжніше ніж білокачанна, та й метушні з нею під час приготування набагато менше, а в готових голубці вона настільки розварюється, що просто тане в роті. І, зізнаюся вам чесно, смак таких ось голубців мені подобається набагато більше, ніж звичайних, є в них щось особливе, якась родзинка. Спробуйте обов'язково їх приготувати, не пошкодуєте, а я з задоволенням поділюся з вами простим рецептом голубців з пекінської капусти.

  • Капуста пекінська - 1 штука (великий)
  • Свинячий фарш - 700 грам
  • Рис довгозерний пропарений - 3/4 склянки
  • Гриби - 0, 5 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Томатний соус - 5 Ст. Ложок
  • Крем - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 1, 5-2 склянки
  • Червоний мелений перець - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
голубці з пекінської капусти - фото крок 1
Для початку готуємо продукти. З капустини зрізаємо тверду частину і відокремлюємо листя. Потім змішуємо фарш із заздалегідь звареним до напівготовності рисом, морквою і обсмаженими грибами. Для того щоб фарш був м'якшим, можна додати в нього трохи води, але не переборщіть. Готовий фарш трохи посоліть і приправте спеціями.
голубці з пекінської капусти - фото крок 2
Тепер нам необхідно на кілька хвилин (не більше 5-7) опустити листя капусти в гарячу воду (не плутати з киплячою).
голубці з пекінської капусти - фото крок 3
Потім викладаємо на лист пекінської капусти невелику котлетку з фаршу.
голубці з пекінської капусти - фото крок 4
І скручуємо голубці за звичайною схемою.
голубці з пекінської капусти - фото крок 5
Тепер встеляли дно каструлі листям капусти так, щоб вони повністю прикривали дно. На листя викладаємо наші голубці.
голубці з пекінської капусти - фото крок 6
В окремому посуді змішуємо сметану і томатний соус, додаємо сіль і червоний перець. Доливаємо воду і гарненько розмішуємо. Вливаємо суміш в каструлю з голубцями, нам необхідно, щоб рідина майже повністю накривала голубці, тому, за потреби, додаємо ще води. Ставимо на вогонь і готуємо на повільному вогні протягом години. От і все! Готовий голубці поливаємо сметаною і подаємо до столі. Смачного!

Схожі рецепти