Кімбап
(покроковий рецепт з фото)
Кімбап - це блюдо корейської кухні, ідея якого запозичення у японців. По суті, ті ж роли, але з начинкою з копченої риби, смаженого м'яса, квашених овочів, омлет. Смачно, ситно і гостро!
Зазвичай в кімбап кладуть все, що є вдома. Головне, щоб в начинці було багато овочів, бажано квашених, а також можна додати будь-яке м'ясо, підійде навіть шинка або гостра ковбаса, смачно буде і з крабовими паличками або сосисками. А сьогодні я пропоную вам рецепт кімбапа з копченою білою рибою і гострим смаженим курячим філе. Подробиці приготування дивіться в рецепті.
- Мал - 200 грам
- Листи норі - 3 штуки
- Огірок свіжий - 1 штука
- Морква по-корейськи - 3 Ст. Ложки
- Дайкон на корейській мові - 3 Ст. Ложки
- Риба біла копчена - 50 грам
- Куряче філе - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Перець чилі - 3 штуки
- Шпинат - 60 грам
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Олія кунжутна - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Для початку підготуйте всі інгредієнти.
В першу чергу приготуйте рис. Рис потрібно кілька разів промити в холодній воді. Потім залити 250 мл холодної води, довести до кипіння, перемішати і варити під кришкою до готовності. Готового рису дайте постояти під кришкою 15 хвилин, посоліть і заправте кунжутним маслом.
Куряче філе обсмажте з додаванням перцю чилі і соєвого соусу. Якщо ви любите погостріше, додавайте перець НЕ цілком, а дрібно нарізавши.
Шпинат тушкуйте на сковороді під кришкою до м'якості, заправте соєвим соусом до смаку.
Одне яйце збийте, додайте сіль і перець за смаком і приготуйте омлет. Омлет наріжте тонкими смужками.
Огірок очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте довгими смужками.
Всю підготовлену начинку викладіть на тарілку. Рогожу для згортання ролів затягніть харчовою плівкою і покладіть на неї лист норі.
На лист норі викладіть рис, зручно це робити злегка вологими руками. На рис покладіть омлет, морква, dajkon, огірок, шпинат, шматочки м'яса. Акуратно згорніть щільний рол. Наступного рол замість м'яса покладіть рибу. Третій рол приготуйте без м'яса і риби, він буде вегетаріанським.
Готові роли змастіть кунжутним маслом.
Кімбап наріжте на шматочки товщиною 1, 5 см і посипте їх обсмаженою кунжутом. Зазвичай кімбап не подають з соєвим соусом, на відміну від японських ролів, так як начинка завдяки квашені овочі виходить соковитою, солоної і гострої. Смачного!