Судак в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Судак, приготований за цим рецептом виходить дуже ніжним і смачним. Блюдо дієтичне, оскільки риба гаситься з овочами, НЕ смажиться. Подавайте судака з будь-яким гарніром або просто з хлібом.
Ніжне біле м'ясо судака добре поєднується з кисло-солодким томатним соусом. Готується це блюдо просто і швидко, якщо ви заздалегідь почистили і випотрошили рибу. Смачно в теплому і холодному вигляді. Весь процес приготування дан з фотографіями в покроковому описі.
- Судак - 1-1, 2 кілограма
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
Судака очистіть, попатраєте і відріжте плавці. Потім добре помийте всередині і зовні. Наріжте рибу шматочками.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте соняшникову олію і смажте цибулю з морквою на середньому вогні 6-7 хвилин, перемішуючи. Сильно засмажувати не потрібно.
Після викладіть в каструлю томатну пасту.
Додайте сіль і цукор.
Викладіть в каструлю судака і налийте 250-300 мл води. Додайте лавровий лист.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте рибу на невеликому вогні 20-25 хвилин.
Судак в томатному соусі готовий. Подавайте в обід або на вечерю!