Рецепт Судак в томатному соусі фото

Судак в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Судак, приготований за цим рецептом виходить дуже ніжним і смачним. Блюдо дієтичне, оскільки риба гаситься з овочами, НЕ смажиться. Подавайте судака з будь-яким гарніром або просто з хлібом.

Ніжне біле м'ясо судака добре поєднується з кисло-солодким томатним соусом. Готується це блюдо просто і швидко, якщо ви заздалегідь почистили і випотрошили рибу. Смачно в теплому і холодному вигляді. Весь процес приготування дан з фотографіями в покроковому описі.

  • Судак - 1-1, 2 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
судак в томатному соусі - фото крок 1
Судака очистіть, попатраєте і відріжте плавці. Потім добре помийте всередині і зовні. Наріжте рибу шматочками.
судак в томатному соусі - фото крок 2
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю з товстим дном.
судак в томатному соусі - фото крок 3
Налийте соняшникову олію і смажте цибулю з морквою на середньому вогні 6-7 хвилин, перемішуючи. Сильно засмажувати не потрібно.
судак в томатному соусі - фото крок 4
Після викладіть в каструлю томатну пасту.
судак в томатному соусі - фото крок 5
Додайте сіль і цукор.
судак в томатному соусі - фото крок 6
Викладіть в каструлю судака і налийте 250-300 мл води. Додайте лавровий лист.
судак в томатному соусі - фото крок 7
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте рибу на невеликому вогні 20-25 хвилин.
судак в томатному соусі - фото крок 8
Судак в томатному соусі готовий. Подавайте в обід або на вечерю!

Схожі рецепти