Суп з мідій і креветок
(покроковий рецепт з фото)
Супи з морепродуктів дуже популярні в ресторанах по всьому світу. Вони неймовірно ароматні і смачні. Спробуйте і ви приготувати в домашніх умовах це відмінна перша страва.
Хочете дізнатися, як приготувати суп з мідій і креветок? Тоді спробуйте цей простий рецепт. Блюдо виходить дійсно смачним, з незабутнім ароматом. Подавайте суп з зеленими оливками і лимончиком.
- Креветки - 300 грам
- Мідії - 300 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Курячий або рибний бульйон - 1 літр
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Імбир корінь - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, червоний перець, лимон - За смаком
Підготуйте всі продукти, які вам знадобляться для вашого майбутнього супу. Мідії і креветки розморозити, вимийте і почистіть їх. Підготуйте цибулька і морква, очистіть інші овочі.
Розжарити на плиті на сильному вогні сковороду з товстим дном. Налийте в неї дві столові ложки оливкової олії. Пасеруйте цибулька з морквою на середньому вогні до м'якості і золотистого відтінку.
У каструлю влийте заздалегідь зварений бульйон, доведіть його до кипіння. Зменшіть вогонь, приправити сіллю, додайте до бульйону обсмажені на оливковій олії овочі та максимально дрібно нарізану корінь імбиру. Накрийте кришкою, Томмі 10 хвилин.
Тепер додайте в суп товчений часник, мідії і креветки, а також влийте вершки. Варіть не більше трьох хвилин, інакше морепродукти стануть жорсткими, буквально "гуязиками" . В кінці додайте спеції. Вимкніть вогонь, і дайте страві настоятися.