Соус для мідій в стулках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите морепродукти, тоді обов'язково рекомендую вам спробувати повторити цей варіант, як приготувати соус для мідій в стулках на основі блакитного сиру.
Пропоную вам вишуканий, дуже апетитний, але при цьому простий рецепт соусу для мідій в стулках. Ароматний і ніжний, він чудово доповнює смак морепродуктів. Якщо ви хочете побалувати себе приголомшливим блюдом, гідним кращих ресторанів, обов'язково спробуйте цей варіант.
- Мідії - 1 кілограм
- Rokfor - 70 грам
- Крем - 125 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Біле сухе вино - 125 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Білий перець - 1 щіпка
- Петрушка - 1 щіпка
1. Розтопіть на сковороді вершкове масло. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками. Надішліть на сковороду і обсмажте до золотистого кольору.
2. Додайте жирну сметану.
3. І слідом "рокфор" . Ви також можете використовувати за рецептом приготування соусу для мідій в стулках і інший блакитний сир.
4. Гасіть соус на повільному вогні, поки сир не розплавиться. А тим часом можна зайнятися мідіями. Вимийте їх і переглянете, щоб не було відкритих. Влийте до них сухе біле вино.
5. Накрийте кришкою і тушкуйте на сильному вогні близько 5 хвилин.
6. Як тільки все мідії відкрилися, зніміть їх з вогню.
7. Обсушити трохи, зберігши рідина, в якій вони гасилися.
8. У готовий соус додайте дрібку солі і білого перцю.
9. І викладіть в соус мідії.
10. Додайте трохи рідини в соус, акуратно все перемішайте - і все, блюдо готове до подачі. Ось такий нескладний варіант, як зробити соус для мідій в стулках.
11. Подавайте до столу відразу, додавши трохи зелені.