Рецепт М'ясо мідій фото

М'ясо мідій
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Страви в паніровці
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

М'ясо мідій є одним з найсмачніших серед відомих нам морепродуктів і містить безліч вітамінів. Головне - подати його правильно. Як приготувати м'ясо мідій, я розповім в цьому рецепті.

Опис приготування:

Мідії купуйте заморожені і вже очищені. Промивати їх слід дуже добре, щоб в м'ясі не залишилося піску. У процесі смаження ретельно стежте за тим, щоб не перетримати мідії на сковороді, інакше вони стануть гуязиками на смак.

Крім лимона і петрушки готову страву також можна подавати разом з коктейльних соусом або соусом тартар.

Найкраще обсмажувати мідії у фритюрі або в глибокій сковороді з великою кількістю масла.

  • М'ясо мідій - 225 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Лимон - 2 штуки
  • Петрушка - За смаком
  • Рослинна олія - 400+ мілілітрів (по необхідності)
1
Перед початком приготування дістаньте м'ясо мідій з холодильника і потримайте його в упаковці 1-1, 5 годину, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.
2
Дістаньте мідії з упаковки, перекладіть в друшляк і промийте під водою кімнатної температури 30 секунд.
3
Яйця збийте в невеликій мисці. Сковороду з великою кількістю масла розігрійте.
4
Опускайте м'ясо мідій спочатку в яйця, потім - в панірувальні сухарі. Обсмажуйте на сковороді до золотисто-коричневого кольору.
5
Шумівкою діставайте мідії з сковороди і перекладайте на серветки, щоб вони ввібрали надлишки масла. Якщо є необхідність, мідії можна трохи посолити.
6
Готове м'ясо мідій посипте петрушкою і подавайте на гарячій тарілці з часточками лимона. Смачного!

Схожі рецепти