Плов з мідій
(покроковий рецепт з фото)
Це неймовірно смачне морське блюдо родом з Одеси, і цей рецепт я зберегла в такому вигляді, в якому він потрапив до мене. Плов виходить дуже смачним і шалено ароматним. Раджу приготувати!
Приготувати плов за цим рецептом простіше простого, а виходить він дуже смачним, ароматним, вологим і соковитим завдяки овочам і мідій. Таке блюдо стане справжнім порятунком, якщо вам необхідно швидко приготувати смачний і ситний обід, адже вам потрібно всього одну годину попрацювати над плитою. Мідії бажано брати свіжі, але якщо в вашому регіоні дістати свіжі мідії складно, візьміть варено-морожені. Це відмінний рецепт, в якому я розповім, як приготувати плов з мідій.
- Мал - 500 грам
- Мідії варено-морожені - 400 грам
- Морква - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - 1/2 чайних ложки
- Суміш гострих перців - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Вершкове масло - 40 грам
- Масло рослинне - 40 грам
1. Наріжте соломкою моркву, цибуля - дрібними кубиками. Дрібно наріжте зелень.
2. У каструлі з товстим дном на рослинному і вершковому маслі обсмажте моркву, періодично помішуючи. Після цього (має пройти приблизно 4 хвилини) додайте цибулю. Смажте, періодично помішуючи, цибуля до напівпрозорості.
3. Додайте варено-морожені мідії, посоліть і додайте спеції: прованські трави, чебрець і суміш перців.
4. Добре все перемішайте і невеликими частинами додайте відварений рис. Добре перемішайте блюдо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Додайте часник і дрібно порізану зелень.
5. Накрийте плов кришкою і залиште на маленькому вогні ще на 10 хвилин. Після зніміть з вогню і залиште на столі під кришкою на 30 хвилин. Смачного!