Рецепт Плов з мідій фото

Плов з мідій
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морепродукти, Крупи, Морква, Цибуля, Мал, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Це неймовірно смачне морське блюдо родом з Одеси, і цей рецепт я зберегла в такому вигляді, в якому він потрапив до мене. Плов виходить дуже смачним і шалено ароматним. Раджу приготувати!

Приготувати плов за цим рецептом простіше простого, а виходить він дуже смачним, ароматним, вологим і соковитим завдяки овочам і мідій. Таке блюдо стане справжнім порятунком, якщо вам необхідно швидко приготувати смачний і ситний обід, адже вам потрібно всього одну годину попрацювати над плитою. Мідії бажано брати свіжі, але якщо в вашому регіоні дістати свіжі мідії складно, візьміть варено-морожені. Це відмінний рецепт, в якому я розповім, як приготувати плов з мідій.

  • Мал - 500 грам
  • Мідії варено-морожені - 400 грам
  • Морква - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 300 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Прованські трави - 1/2 чайних ложки
  • Суміш гострих перців - За смаком
  • Чебрець - За смаком
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Масло рослинне - 40 грам
плов з мідій - фото крок 1
1. Наріжте соломкою моркву, цибуля - дрібними кубиками. Дрібно наріжте зелень.
плов з мідій - фото крок 2
2. У каструлі з товстим дном на рослинному і вершковому маслі обсмажте моркву, періодично помішуючи. Після цього (має пройти приблизно 4 хвилини) додайте цибулю. Смажте, періодично помішуючи, цибуля до напівпрозорості.
плов з мідій - фото крок 3
3. Додайте варено-морожені мідії, посоліть і додайте спеції: прованські трави, чебрець і суміш перців.
плов з мідій - фото крок 4
4. Добре все перемішайте і невеликими частинами додайте відварений рис. Добре перемішайте блюдо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Додайте часник і дрібно порізану зелень.
плов з мідій - фото крок 5
5. Накрийте плов кришкою і залиште на маленькому вогні ще на 10 хвилин. Після зніміть з вогню і залиште на столі під кришкою на 30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти