Рецепт мідій по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт мідій по-французьки дуже простий, але перетворює цей молюск в вишукане і дуже витончене блюдо. Воно ідеально підійде для романтичного вечора або стане прикрасою на святковому столі.
Рецепт приготування мідій по-французьки дуже простий, і впоратися з ним може будь-яка, навіть починаюча господиня. У рецепті використовуються всі традиційні продукти французької кухні: вино, вершкове масло і цибулю-шалот. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати мідії по-французьки. Якщо ви з якоїсь причини не можете додати вино, то його можна замінити сметаною. У будь-якому випадку виходить дуже вишукану страву з тонким ароматом і ніжним смаком. Якщо з вином проблем немає, то краще використовувати біле напівсухе, воно дасть відмінну нотку мідій. Легко, швидко і дуже смачно. Приємного!
- Мідії в раковинах - 500 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам (або біле вино)
- Петрушка - 1/2 пучка
- Часник - 3 зубчики
- Luk-salotų - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Мідії опустіть в холодну підсолену воду на 1-1, 5. Потім добре їх помийте від піщинок і сміття.
Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте. Обсмажте на рослинному і вершковому маслі до золотистого кольору.
Потім додайте чисті мідії в сковороду.
Накрийте кришкою і протомитися 3 хвилини.
Потім додайте сметану або вино.
Петрушку дрібно наріжте і додайте в сковороду.
Приправити сіллю і poperčite, протомитися ще кілька хвилин. Відразу подавайте до столу.