Рецепт Рецепт мідій по-французьки фото

Рецепт мідій по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Легка вечеря, Романтична вечеря

Рецепт мідій по-французьки дуже простий, але перетворює цей молюск в вишукане і дуже витончене блюдо. Воно ідеально підійде для романтичного вечора або стане прикрасою на святковому столі.

Рецепт приготування мідій по-французьки дуже простий, і впоратися з ним може будь-яка, навіть починаюча господиня. У рецепті використовуються всі традиційні продукти французької кухні: вино, вершкове масло і цибулю-шалот. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати мідії по-французьки. Якщо ви з якоїсь причини не можете додати вино, то його можна замінити сметаною. У будь-якому випадку виходить дуже вишукану страву з тонким ароматом і ніжним смаком. Якщо з вином проблем немає, то краще використовувати біле напівсухе, воно дасть відмінну нотку мідій. Легко, швидко і дуже смачно. Приємного!

  • Мідії в раковинах - 500 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 200 грам (або біле вино)
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Часник - 3 зубчики
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
рецепт мідій по-французьки - фото крок 1
Мідії опустіть в холодну підсолену воду на 1-1, 5. Потім добре їх помийте від піщинок і сміття.
рецепт мідій по-французьки - фото крок 2
Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте. Обсмажте на рослинному і вершковому маслі до золотистого кольору.
рецепт мідій по-французьки - фото крок 3
Потім додайте чисті мідії в сковороду.
рецепт мідій по-французьки - фото крок 4
Накрийте кришкою і протомитися 3 хвилини.
рецепт мідій по-французьки - фото крок 5
Потім додайте сметану або вино.
рецепт мідій по-французьки - фото крок 6
Петрушку дрібно наріжте і додайте в сковороду.
рецепт мідій по-французьки - фото крок 7
Приправити сіллю і poperčite, протомитися ще кілька хвилин. Відразу подавайте до столу.

Схожі рецепти