Мідії в стулках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви плануєте приготувати морепродукти, щоб порадувати своїх близьких, то зверніть увагу на цей рецепт, який допомагає швидко зварити мідії в стулках і подати їх з лимонною заправкою.
Для любителів морепродуктів немає нічого нового в тому, як приготувати мідії в стулках. У той же час у кожної господині свій підхід до цього молюска. Їх можна готувати на вугіллі, викладаючи на решітку, маринувати, гасити в спеціальному соусі або без особливого клопоту варити з невеликою кількістю спецій. Кожен з цих варіантів хороший по-своєму. Адже головне, що виходить дуже смачно. Тим більше, що в мідіях міститься велика кількість білка, йоду та інших мікроелементів. Обов'язково простежте, щоб у молюска стулки відкрилися. Якщо ж мідія не була відкрита, то її краще не вживати.
- Мідії в раковині - 0, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець - За смаком
1. Перед приготуванням необхідно розморозити мідії (якщо немає свіжих), уважно їх огляньте і промийте під проточною водою.
2. У каструлю налийте води. Очистіть часник і покладіть пару зубчиків в каструлю. Потім додайте туди лавровий лист, 5-7 горошин чорного перцю. Можна покласти пару гілочок сухого кропу. Покладіть мідії в стулках в каструлю і варіть 7 хвилин. Коли мідії відкриють свої стулки, значить вони готові.
3. Дістаньте з відвару мідії. Відвар злийте (він більше не знадобиться). Покладіть мідії на тарілку. Видавіть з лимона сік. Перед подачею до столу перекладіть мідії в суху посуд і збризніть соком лимона. Смачного.