Рецепт Мідії в стулках фото

Мідії в стулках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Якщо ви плануєте приготувати морепродукти, щоб порадувати своїх близьких, то зверніть увагу на цей рецепт, який допомагає швидко зварити мідії в стулках і подати їх з лимонною заправкою.

Опис приготування:

Для любителів морепродуктів немає нічого нового в тому, як приготувати мідії в стулках. У той же час у кожної господині свій підхід до цього молюска. Їх можна готувати на вугіллі, викладаючи на решітку, маринувати, гасити в спеціальному соусі або без особливого клопоту варити з невеликою кількістю спецій. Кожен з цих варіантів хороший по-своєму. Адже головне, що виходить дуже смачно. Тим більше, що в мідіях міститься велика кількість білка, йоду та інших мікроелементів. Обов'язково простежте, щоб у молюска стулки відкрилися. Якщо ж мідія не була відкрита, то її краще не вживати.

  • Мідії в раковині - 0, 5 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець - За смаком
мідії в стулках - фото крок 1
1. Перед приготуванням необхідно розморозити мідії (якщо немає свіжих), уважно їх огляньте і промийте під проточною водою.
мідії в стулках - фото крок 2
2. У каструлю налийте води. Очистіть часник і покладіть пару зубчиків в каструлю. Потім додайте туди лавровий лист, 5-7 горошин чорного перцю. Можна покласти пару гілочок сухого кропу. Покладіть мідії в стулках в каструлю і варіть 7 хвилин. Коли мідії відкриють свої стулки, значить вони готові.
мідії в стулках - фото крок 3
3. Дістаньте з відвару мідії. Відвар злийте (він більше не знадобиться). Покладіть мідії на тарілку. Видавіть з лимона сік. Перед подачею до столу перекладіть мідії в суху посуд і збризніть соком лимона. Смачного.

Схожі рецепти