Рецепт Мідії в стулках фото

Мідії в стулках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви плануєте приготувати морепродукти, щоб порадувати своїх близьких, то зверніть увагу на цей рецепт, який допомагає швидко зварити мідії в стулках і подати їх з лимонною заправкою.

Для любителів морепродуктів немає нічого нового в тому, як приготувати мідії в стулках. У той же час у кожної господині свій підхід до цього молюска. Їх можна готувати на вугіллі, викладаючи на решітку, маринувати, гасити в спеціальному соусі або без особливого клопоту варити з невеликою кількістю спецій. Кожен з цих варіантів хороший по-своєму. Адже головне, що виходить дуже смачно. Тим більше, що в мідіях міститься велика кількість білка, йоду та інших мікроелементів. Обов'язково простежте, щоб у молюска стулки відкрилися. Якщо ж мідія не була відкрита, то її краще не вживати.

  • Мідії в раковині - 0, 5 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець - За смаком
мідії в стулках - фото крок 1
1. Перед приготуванням необхідно розморозити мідії (якщо немає свіжих), уважно їх огляньте і промийте під проточною водою.
мідії в стулках - фото крок 2
2. У каструлю налийте води. Очистіть часник і покладіть пару зубчиків в каструлю. Потім додайте туди лавровий лист, 5-7 горошин чорного перцю. Можна покласти пару гілочок сухого кропу. Покладіть мідії в стулках в каструлю і варіть 7 хвилин. Коли мідії відкриють свої стулки, значить вони готові.
мідії в стулках - фото крок 3
3. Дістаньте з відвару мідії. Відвар злийте (він більше не знадобиться). Покладіть мідії на тарілку. Видавіть з лимона сік. Перед подачею до столу перекладіть мідії в суху посуд і збризніть соком лимона. Смачного.

Схожі рецепти