Соус для мідій
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Сир, Морепродукти, Часник, Цибуля, Мідії і гребінці
Морепродукти - це делікатес і вишукану страву до будь-якого столу. Вони неймовірно смачні та поживні, хоча й недешеві. Якщо вже вирішили побалувати себе, то спробуйте, як приготувати соус для мідій.
Якщо ніколи раніше не готували мідії, то не лякайтеся, це зовсім не складно. Головне, що потрібно зробити, це добре промити мідії, інакше на зубах будуть потрапляти піщинки. Можна використовувати як охолоджені, так і заморожені мідії, на смак це особливо не вплине. Блюдо може бути як основним, так і закускою. Мідії подають з нейтральним гарніром, наприклад, з рисом. Поєднання молочного смаку з мідіями - це класичний варіант їх приготування.
- Мідії - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Вершки - 1/2 склянки
- Твердий сир - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Базилік - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Перш за все мідії розморожують, ретельно промиваю і обсушую паперовим рушником. Чищу цибулю і обсмажую його на сковороді з додаванням оливкової олії, після чого додаю мідії, солю і перчу, готую 5 хвилин, потім перекладаю в форму для запікання.
2. Чищу часник і подрібнюю його за допомогою терки або преса, мою і дрібно нарізаю базилік. Твердий сир натираю на дрібній тертці. У сковороду, де смажилися мідії, вливаю сливки, кладу часник, базилік і сир. Після того, як закипіло, варю на слабкому вогні 2-3 хвилини.
3. Готовим соусом заливаю мідії з цибулею і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Подаю блюдо горячим.