Соус до мідій
(покроковий рецепт з фото)
Завжди приємно, коли вдається купити свіжу рибу або морепродукти. Особливо це цінно в широтах, де під боком немає ні моря, ні річки. Залишається тільки вибрати хороший рецепт. І я пропоную один такий!
Може бути, вам сподобається мій варіант. Для початку слід дізнатися, як приготувати соус до мідій. У процесі створення ми відразу зваримо головний інгредієнт, оскільки з його бульйону роблять сам соус. Дуже смачне французьке блюдо сподобається навіть тим, хто не дуже любить морепродукти.
- Мідії - 2, 5 кілограма
- Сметана жирна - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Біле сухе вино - 400-450 мілілітрів
- Вершки 35% - 150 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Чебрець сухий - 1 Чайна ложка
- Часник - 4-5 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
Часник і цибуля почистіть і подрібніть. Обсмажте овочі в каструлі на вершковому маслі до м'якості. Окремо промийте і дрібно наріжте петрушку.
До обсмажуванні додайте вино, половину петрушки, чебрець і лавровий лист. Доведіть інгредієнти до кипіння, перемішайте.
Далі додайте добре промиті мідії. Закрийте кришку. Варіть інгредієнти на повільному вогні протягом 7-10 хвилин, поки мідії не відчиняться.
Бульйон злийте. Додайте в нього вершки і сметану. Доведіть суміш до кипіння. Додайте залишилася зелень. Перемішайте.
Ваш соус готовий! Залийте їм мідії. Приємною дегустації!