Рецепт Соус до мідій фото

Соус до мідій
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Морепродукти
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси, Томатний соус

Завжди приємно, коли вдається купити свіжу рибу або морепродукти. Особливо це цінно в широтах, де під боком немає ні моря, ні річки. Залишається тільки вибрати хороший рецепт. І я пропоную один такий!

Може бути, вам сподобається мій варіант. Для початку слід дізнатися, як приготувати соус до мідій. У процесі створення ми відразу зваримо головний інгредієнт, оскільки з його бульйону роблять сам соус. Дуже смачне французьке блюдо сподобається навіть тим, хто не дуже любить морепродукти.

  • Мідії - 2, 5 кілограма
  • Сметана жирна - 100 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Біле сухе вино - 400-450 мілілітрів
  • Вершки 35% - 150 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Чебрець сухий - 1 Чайна ложка
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
соус до мідій - фото крок 1
Часник і цибуля почистіть і подрібніть. Обсмажте овочі в каструлі на вершковому маслі до м'якості. Окремо промийте і дрібно наріжте петрушку.
соус до мідій - фото крок 2
До обсмажуванні додайте вино, половину петрушки, чебрець і лавровий лист. Доведіть інгредієнти до кипіння, перемішайте.
соус до мідій - фото крок 3
Далі додайте добре промиті мідії. Закрийте кришку. Варіть інгредієнти на повільному вогні протягом 7-10 хвилин, поки мідії не відчиняться.
соус до мідій - фото крок 4
Бульйон злийте. Додайте в нього вершки і сметану. Доведіть суміш до кипіння. Додайте залишилася зелень. Перемішайте.
соус до мідій - фото крок 5
Ваш соус готовий! Залийте їм мідії. Приємною дегустації!

Схожі рецепти