Kiçari
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Кічарі - традиційне індійське блюдо з рису і маша. Є різні варіанти приготування, я пропоную свій. Блюдо виходить яскравим і пряним, з ніжною кремовою текстурою.
Опис приготування:
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати кічарі. Рис для цього рецепта вибирайте довгозернистий, ідеально взяти сорт басматі. По бажанню, можете додати свіжий перець чилі для гостроти. Блюдо добре насичує, але не залишає відчуття тяжкості після себе.
- Мал - 1 Склянка
- Відмінно - 1/2 склянки
- Вода - 2, 5 склянки
- Кокосова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1/2 - 1 чайних ложки (мелений)
- Кардамон - 6 штук (насіння)
- Кмин - 1/2 - 1 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Кольорова капуста - 180-200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кокосове молоко - 200 мілілітрів
- Шпинат - 1/2 пучка
- Braai - 1/4 пучка
Підготуйте всі інгредієнти. Рис промийте в холодній воді. Маш заздалегідь замочіть на пару годин. Всі овочі наріжте кубиками.
У каструлі розтопіть кокосове масло. Обсмажте спеції і цибулю 1-2 хвилини до розкриття аромату.
Додайте рис і маш, перемішайте.
Влийте в каструлю воду і додайте всі овочі. Додати сіль. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 20 хвилин на повільному вогні.
Збільште температуру вогню, додайте кокосове молоко і шпинат. Перемішайте. Накрийте кришкою знову і залиште на 5 хвилин.
Подавайте кічарі з великою пригорщею подрібненої кінзи. Смачного!