Кекс з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Для експерименту купила кукурудзяну муку. Пора їй знайти застосування! І так як вона ставиться до правильного харчування, то і рецепт я вибрала відповідний - солодка випічка без глютену і цукру.
Тепер я і з вами поділюся тим, як приготувати кекс з кукурудзяної муки з мигдалем і сиром Рікотта. Текстура виходить розсипчастою і тане. Смак оригінальний, навіть не можу сказати, що він нагадує. Це ще й вийшло за рахунок меду, ванілі і лимона в складі. Випічку можна їсти дітям від 2-х років.
- Заголовок для палітурки - 125 грам
- Мигдаль - 180 грам(140 г - в тісто, 40 г - для прикраси)
- Rikotta - 250 грам
- Вершкове масло - 115 грам
- Мед - 130 грам
- Яйце - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 0, 5 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
1. Для тіста подрібніть в невелику крихту мигдаль за допомогою міксера.
2. У мисці перемішайте розплавлене масло з медом.
3. Додайте до цих інгредієнтів цедру лимона і ванілін. Перемішайте.
4. Потім внесіть жовтки і сир.
5. Далі, постійно помішуючи, всипте горіхи і борошно.
6. Окремо збийте білки з дрібкою солі до стійких піків.
7. А тепер акуратно білки перемішайте з основною масою.
8. Тісто викладіть в основу для випічки. Зверху розкладіть шматочки горіхів.
9. Випікайте кекс 50 хвилин при 170 градусах. Приємного чаювання!