Рецепт Кекс з кукурудзяної муки фото

Кекс з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Рікотта
ПП рецепти
На обід , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Від 3 років
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Для експерименту купила кукурудзяну муку. Пора їй знайти застосування! І так як вона ставиться до правильного харчування, то і рецепт я вибрала відповідний - солодка випічка без глютену і цукру.

Опис приготування:

Тепер я і з вами поділюся тим, як приготувати кекс з кукурудзяної муки з мигдалем і сиром Рікотта. Текстура виходить розсипчастою і тане. Смак оригінальний, навіть не можу сказати, що він нагадує. Це ще й вийшло за рахунок меду, ванілі і лимона в складі. Випічку можна їсти дітям від 2-х років.

  • Заголовок для палітурки - 125 грам
  • Мигдаль - 180 грам(140 г - в тісто, 40 г - для прикраси)
  • Rikotta - 250 грам
  • Вершкове масло - 115 грам
  • Мед - 130 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 0, 5 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 1
1. Для тіста подрібніть в невелику крихту мигдаль за допомогою міксера.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 2
2. У мисці перемішайте розплавлене масло з медом.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 3
3. Додайте до цих інгредієнтів цедру лимона і ванілін. Перемішайте.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 4
4. Потім внесіть жовтки і сир.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 5
5. Далі, постійно помішуючи, всипте горіхи і борошно.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 6
6. Окремо збийте білки з дрібкою солі до стійких піків.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 7
7. А тепер акуратно білки перемішайте з основною масою.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 8
8. Тісто викладіть в основу для випічки. Зверху розкладіть шматочки горіхів.
кекс з кукурудзяної муки - фото крок 9
9. Випікайте кекс 50 хвилин при 170 градусах. Приємного чаювання!

Схожі рецепти