Коржі «тортілья» з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярна мексиканська закуска, яка давно полюбилася нашим господиням за простоту приготування і оригінальність подачі. Розповім, як приготувати коржі «Тортілья» з кукурудзяної муки.
Важливо зробити правильну консистенцію тесту, інакше коржик не вийде (буде кришитися або навпаки, буде дуже в'язка). Готові коржі використовують для приготування чіпсів, розрізавши їх на шматочки і відправивши в духовку, а також для численних інших закусок. Отже, приступаємо!
- Суха кукурудзяна мука - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Тепла вода - 1 ¼ Склянок
1. У миску всипте борошно і сіль, перемішайте і влийте теплу воду.
2. Руками замісити тісто. Спочатку вийде розсипчаста маса, тому вимішуйте близько 2 хвилин.
3. Сформуйте з тіста кулю, вона має вийти гладким. Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште на 1 час.
4. Розділити тісто 16 рівних частин, накрийте вологим рушником.
5. Оберніть тарілку харчовою плівкою, потім дістаньте 1 кулька і притисніть його тарілкою.
6. Сформуйте рівну тортилью і повторіть процес з іншими кульками.
7. Розігрійте сковороду і викладіть корж.
8. Притисніть тортилью за допомогою серветки до розігрітій поверхні сковороди і обсмажте протягом 1 хвилини.
9. Переверніть корж на іншу сторону і обсмажте до готовності.
10. Викладіть коржі в каструлю з рушником, щоб зберегти їх теплими. Приємного!