Рецепт Коржі «тортілья» з кукурудзяної муки фото

Коржі «тортілья» з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже популярна мексиканська закуска, яка давно полюбилася нашим господиням за простоту приготування і оригінальність подачі. Розповім, як приготувати коржі «Тортілья» з кукурудзяної муки.

Опис приготування:

Важливо зробити правильну консистенцію тесту, інакше коржик не вийде (буде кришитися або навпаки, буде дуже в'язка). Готові коржі використовують для приготування чіпсів, розрізавши їх на шматочки і відправивши в духовку, а також для численних інших закусок. Отже, приступаємо!

  • Суха кукурудзяна мука - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Тепла вода - 1 ¼ Склянок
коржі
1. У миску всипте борошно і сіль, перемішайте і влийте теплу воду.
коржі
2. Руками замісити тісто. Спочатку вийде розсипчаста маса, тому вимішуйте близько 2 хвилин.
коржі
3. Сформуйте з тіста кулю, вона має вийти гладким. Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште на 1 час.
коржі
4. Розділити тісто 16 рівних частин, накрийте вологим рушником.
коржі
5. Оберніть тарілку харчовою плівкою, потім дістаньте 1 кулька і притисніть його тарілкою.
коржі
6. Сформуйте рівну тортилью і повторіть процес з іншими кульками.
коржі
7. Розігрійте сковороду і викладіть корж.
коржі
8. Притисніть тортилью за допомогою серветки до розігрітій поверхні сковороди і обсмажте протягом 1 хвилини.
коржі
9. Переверніть корж на іншу сторону і обсмажте до готовності.
коржі
10. Викладіть коржі в каструлю з рушником, щоб зберегти їх теплими. Приємного!

Схожі рецепти