Рецепт Коржі «тортілья» з кукурудзяної муки фото

Коржі «тортілья» з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Коржі

Дуже популярна мексиканська закуска, яка давно полюбилася нашим господиням за простоту приготування і оригінальність подачі. Розповім, як приготувати коржі «Тортілья» з кукурудзяної муки.

Важливо зробити правильну консистенцію тесту, інакше коржик не вийде (буде кришитися або навпаки, буде дуже в'язка). Готові коржі використовують для приготування чіпсів, розрізавши їх на шматочки і відправивши в духовку, а також для численних інших закусок. Отже, приступаємо!

  • Суха кукурудзяна мука - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Тепла вода - 1 ¼ Склянок
коржі
1. У миску всипте борошно і сіль, перемішайте і влийте теплу воду.
коржі
2. Руками замісити тісто. Спочатку вийде розсипчаста маса, тому вимішуйте близько 2 хвилин.
коржі
3. Сформуйте з тіста кулю, вона має вийти гладким. Оберніть тісто харчовою плівкою і залиште на 1 час.
коржі
4. Розділити тісто 16 рівних частин, накрийте вологим рушником.
коржі
5. Оберніть тарілку харчовою плівкою, потім дістаньте 1 кулька і притисніть його тарілкою.
коржі
6. Сформуйте рівну тортилью і повторіть процес з іншими кульками.
коржі
7. Розігрійте сковороду і викладіть корж.
коржі
8. Притисніть тортилью за допомогою серветки до розігрітій поверхні сковороди і обсмажте протягом 1 хвилини.
коржі
9. Переверніть корж на іншу сторону і обсмажте до готовності.
коржі
10. Викладіть коржі в каструлю з рушником, щоб зберегти їх теплими. Приємного!

Схожі рецепти