Галушки з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям експериментів на кухні пропоную неймовірно простий рецепт галушок з кукурудзяної муки, які стануть відмінним доповненням основного або першої страви.
Це дійсно простий рецепт галушок з кукурудзяної муки, який під силу навіть початківцю кулінарові. Всього 3 інгредієнта здатні створити диво ситне, смачне і досить універсальне блюдо.
- Заголовок для палітурки - 500 грам
- Вода - 250-350 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску всипати кукурудзяну муку і влити невеликими порціями теплу (наближену до гарячої) воду.
2. Класичний рецепт галушок з кукурудзяної муки не передбачає використання солі, однак при бажанні можна додати дрібку. Замісити тісто щільне, яке легко б лепілось.
3. Для перевірки щільності та правильної консистенції тесту можна сформувати з нього невелику башточку. Якщо вона впевнено тримається, значить води вже досить. До того ж, так буде зручніше формувати галушки.
4. Потроху відщипуючи тісто, сформувати невеликі ковбаски.
5. Потім щільно притиснути їх між пальцями, зробивши їх плоскими.
6. У великій каструлі довести до кипіння воду з невеликою кількістю солі. Опускати невеликими порціями в каструлю і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Коли галушки з кукурудзяного борошна в домашніх умовах готові, їх акуратно дістати шумівкою і викласти на тарілку. Подавати з м'ясом, бульйоном або соусом до смаку.