Каша з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіша в приготуванні після манної - каша з кукурудзяної муки. Вона така ж поживна і корисна, відмінно втаязикє відчуття голоду і її можна міксувати як з м'ясом, так і з солодкими сиропами.
Кукурудзяна каша ідеально підійде для будь-якого прийому їжі і в якості прикорму малюкам. На таке блюдо у діток немає алергії, тому кашу можна варити на воді або на молоці: коров'ячому, козячому, рослинному і т.Д. Подавайте її до столу теплою.
- Заголовок для палітурки - 100 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 30 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти. Якщо будете готувати солодку кашу, то доповніть список продуктів ще і цукром на ваш смак або медом.
Воду влийте в каструлю або казан, всипте сіль і закип'ятіть її. За бажанням можна всипати кукурудзяну муку і в холодну воду, а потім прогріти все на плиті до загустіння, але в такому випадку потрібно дати каші пропаритися під кришкою близько 10-15 хвилин! Коли вода закипить, всипте в неї кукурудзяне борошно і моментально збийте вміст ємності віночком, щоб не утворилися грудочки.
Зменшіть нагрів до мінімального і помішуйте кашу приблизно 2-3 хвилини, поки вона не стане досить густою. До речі, якщо зменшити кількість води, то замість рідкої каші можна отримати мамалигу. На цьому етапі в кашу можна додати топлене вершкове масло, а можна додавати його прямо в тарілку - по бажанню.
Як тільки кукурудзяна каша з борошна буде готова, викладіть її в тарілки і додайте вершкове масло. Подайте з медом або м'ясними виробами до столу теплою.