Кекс на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто хочеться спекти щось солоденьке швидко і без зайвого клопоту. У таких випадках на допомогу приходять рецепти, на зразок цього. Пропоную зробити цікавий і апетитний кекс з трьома начинками.
Я розповім, як приготувати кекс на швидку руку, але не простий, а з горішками, маком і родзинками. Така випічка чудово підійде до чаю для дітей і дорослих. Печеться він всього якихось півгодини, так що рекомендую обов'язково взяти рецепт на замітку. Крім того, ви завжди можете доповнити начинку сухофруктами або сушеними ягодами, наприклад.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Кефір - 150 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Макова начинка - 2 чайних ложки
- Ізюм - 2-3 чайних ложок
- Горішки - 2-3 чайних ложок
1. Вершкове масло збийте з цукром. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань. Якщо ви любите приторно солодкі десерти, збільште кількість цукру до склянки.
2. Додайте яйце, продовжуючи збивати.
3. В окремій мисочці з'єднайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль, розпушувач.
4. Всипте борошно, додайте ванільний екстракт для аромату і влийте кефір. Збийте все разом, щоб вийшло м'яке однорідне тісто.
5. Розділіть тісто приблизно на 3 частини. В одну додайте родзинки.
6. У другу мак.
7. І в останню - горішки. Ретельно перемішайте.
8. У жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном, викладіть тісто рівними шарами в будь-якій послідовності.
9. Після відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
10. Випікайте хвилин 30 до румяности. Перед подачею можна присипати кекс цукровою пудрою. Приємного чаювання!