Кебаб
(покроковий рецепт з фото)
Кебаб перекладається з перської язика як "смажене м'ясо" . До цієї назви можна віднести цілу групу страв. Особливо смачні домашні рецепти, адже все можна підібрати на свій розсуд і смаку.
Наприклад, я хочу поділитися з вами тим, як приготувати кебаб зі свинини в духовці. В принципі його можна робити з будь-якого м'яса. Виходять вироби чимось схожими на котлетки. Цікаво те, що в фарш додається болгарський перець. Завдяки цьому виходить додатковий присмак і м'яка текстура.
- Фарш свинячий - 600 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 0, 5 штуки (червоний)
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Подрібніть в блендері очищений цибулю з часником і болгарський перець. Додайте спеції за смаком.
Потім овочі перемішайте з фаршем, усипавши сіль та інші спеції. Вимішуйте фарш близько 10 хвилин до однорідності.
Сформуйте з м'ясної маси довгасті котлетки. Покладіть їх на окремі листи фольги.
Загорніть вироби в фольгу. Приберіть їх в духовку при 180 градусах на 30 хвилин.
Щоб кебаб підрум'янився, для 10 хвилин до готовності приберіть з нього фольгу. Смачного!