Іскандер кебаб
(покроковий рецепт з фото)
Кебаб - це візитна картка багатьох східних країн. В узагальненому вигляді можна сказати, що це мелконарезанного м'ясо, обсмажене на відкритому вогні в спеціях і прянощах. Запропоную один з варіантів.
У кафе та інших місцях громадського харчування можна знайти різні варіанти цього гарячого. Я ж вам пропоную дізнатися, як приготувати Іскандер кебаб. Це турецьке блюдо з яловичини, назване на честь Олександра Македонського. Вельми пікантне і гостре м'ясо з цікавими нотками.
- Яловичина - 300 грам
- Вершкове масло - 45 грам
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Томатна паста - 50 мілілітрів
- Буханець - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Петрушка сушена - За смаком
- Сіль - За смаком
- Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
М'ясо залиште на годину в маринаді з половини оливкового масла, оцту і солі. Потім наріжте його смужками. Обсмажте 5 хвилин в маслі, що залишилося разом з нашинкованнимцибулею, сіллю і перцем.
Тепер з'єднайте в сковороді томатну пасту з часником, петрушкою, червоним перцем, водою, хмелі-сунелі і вершковим маслом.
Томіть соус на сковороді, помішуючи, пару хвилин. Потім розкачати пиріг руками. Покладіть її на тарілку для подачі і полийте соусом.
В кінці покладіть зажарку на тарілку. Прикрасьте кебаб зеленню. Смачного!