Рецепт Іскандер кебаб фото

Іскандер кебаб
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Кебаб

Кебаб - це візитна картка багатьох східних країн. В узагальненому вигляді можна сказати, що це мелконарезанного м'ясо, обсмажене на відкритому вогні в спеціях і прянощах. Запропоную один з варіантів.

У кафе та інших місцях громадського харчування можна знайти різні варіанти цього гарячого. Я ж вам пропоную дізнатися, як приготувати Іскандер кебаб. Це турецьке блюдо з яловичини, назване на честь Олександра Македонського. Вельми пікантне і гостре м'ясо з цікавими нотками.

  • Яловичина - 300 грам
  • Вершкове масло - 45 грам
  • Оливкова олія - 20 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Томатна паста - 50 мілілітрів
  • Буханець - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Петрушка сушена - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
іскандер кебаб - фото крок 1
М'ясо залиште на годину в маринаді з половини оливкового масла, оцту і солі. Потім наріжте його смужками. Обсмажте 5 хвилин в маслі, що залишилося разом з нашинкованнимцибулею, сіллю і перцем.
іскандер кебаб - фото крок 2
Тепер з'єднайте в сковороді томатну пасту з часником, петрушкою, червоним перцем, водою, хмелі-сунелі і вершковим маслом.
іскандер кебаб - фото крок 3
Томіть соус на сковороді, помішуючи, пару хвилин. Потім розкачати пиріг руками. Покладіть її на тарілку для подачі і полийте соусом.
іскандер кебаб - фото крок 4
В кінці покладіть зажарку на тарілку. Прикрасьте кебаб зеленню. Смачного!

Схожі рецепти