Aдана кебаб
(покроковий рецепт з фото)
Адана кебаб - це одне з найпопулярніших страв в Туреччині. Його готують мало не на кожному кроці, в ресторанах, кафе і готелях. Ви можете приготувати його самостійно, якщо виберетеся на природу.
Якщо вам цікаво, як приготувати Адана кебаб, то просто уважно прочитайте цей рецепт. У ньому докладно описано, як зробити смачне і соковите м'ясо в східному стилі. Сам по собі рецепт зовсім нескладний у виконанні. Головне, щоб фарш вийшов не рідким, щоб було можливо сформувати "котлетки" špažke.
- Баранина - 2 кілограма
- Лук червоний - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Зелень - 2 пучка
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Нежирну баранину вимийте, обсушити і зачистити від плівок. Наріжте її на шматки. Вимийте зелень, очистіть цибулю, часник, з перцю видаліть насіння.
Все заздалегідь підготовлені інгредієнти пропустіть кілька разів через м'ясорубку з насадкою з дрібними дірочками. Гарненько перемішайте масу руками. Потім покладіть фарш в холодильник, щоб інгредієнти "подружилися" .
Замочіть довгі дерев'яні шпажки в воді. Потім нанизуйте на них фарш, надаючи йому вигляд довгастої котлетки.
Обсмажуйте кебаб на мангалі, регулярно перевертаючи його. Уважно стежте, щоб м'ясо не підгоріло або блюдо не виявилося надто сухим. Тому вугілля повинні мати хороший жар. Подавайте м'ясо з овочами.