Рецепт Казан кебаб з картоплею фото

Казан кебаб з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Яловичина , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Апетитне і соковите тушковане м'ясо зі смачною картоплею - поєднання на всі часи! Спробуйте приготувати оригінальне узбецьке блюдо для ваших гостей прямо в казані, це дуже смачно і просто!

Опис приготування:

Традиційно узбецький казан кебаб готується з баранини, як і багато інших м'ясні страви узбеків. Якщо вам не пощастило знайти підходящу смачну баранину, не хвилюйтесь. Можете взяти молоду яловичину, тільки не беріть стару: м'ясо тоді буде дуже жорстким, гасіння не допоможе. В принципі, щоб приготувати казан кебаб з картоплею, беріть продукти на око, залежить від вашого уподобання до кількості цибулі та моркви в страві.

  • Яловичина або баранина - 700-900 грам
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Морквина - 1-2 штук
  • Сало курдючное - 100-150 грам
  • Часник - 1-2 штук
  • Масло рослинне - За смаком
  • Спеції - За смаком
казан кебаб з картоплею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
казан кебаб з картоплею - фото крок 2
Налийте в казан пристойно масла рослинного, розігрійте його.
казан кебаб з картоплею - фото крок 3
Обсмажте в маслі м'ясо, порізане на невеликі шматочки, до рум'яного кольору.
казан кебаб з картоплею - фото крок 4
Потім додайте сало курдючное, сало не повинно розтанути або ужарітся повністю.
казан кебаб з картоплею - фото крок 5
Поки обсмажується м'ясо з салом, поріжте цибулю півкільцями. Морквину ріжте крупно, як і часник. Я зубчики дрібні навіть цілими додаю.
Додайте цибулю, морквину і часник в казан.
казан кебаб з картоплею - фото крок 6
Не забувайте заважати все, щоб продукти не пригорали на дно казана. Вогонь весь час повинен бути сильним, ми обсмажуємо, а не гасимо м'ясо.
казан кебаб з картоплею - фото крок 7
Картоплю порізати на четвертинки. Додайте в казан і все знову перемішайте. Смажте ще хвилин 5-10, картопля повинна увібрати в себе аромат і смак м'яса з цибулею.
казан кебаб з картоплею - фото крок 8
Потім посоліть за смаком і додайте спеції: базилік, IRU, можете додати прованські трави або іншу суміш спецій до м'яса.
казан кебаб з картоплею - фото крок 9
Потім казан накрийте кришкою, поставте на самий мінімальний вогонь і тушкуйте ще годину.
казан кебаб з картоплею - фото крок 10
М'ясо повинно стати м'яким і утушітся, а картопля буде наче розвареної. Через приблизно годину страва готова.
казан кебаб з картоплею - фото крок 11
Готовий казан кебаб з картоплею подавайте з порізаним кільцями свіжим ріпчастою цибулею. Смачного!

Схожі рецепти