Рецепт Каша в чавунці в духовці фото

Каша в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Гречка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Хочете приготувати смачну і розсипчасту кашу, майже як в російській печі? Якщо у вас є чавунець і духовка - цей рецепт вам дуже придасться. Процес простий, але вимагає вашого постійної уваги.

Опис приготування:

Будь-яка каша, приготована в духовці, буде відрізнятися за смаком від каші, звареної на плиті. А якщо ще й створити уязика, наближені до приготування каші в російській печі - то така каша здивує вас своїм смаком. Звичайно, часу на приготування каші в духовці піде більше, але бажання випробувати смачної страви варто таких жертв, чи не так? розповім вам, як приготувати кашу в чавунці в духовці. Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте. Тільки коли будете готувати за цим рецептом у перший раз, уважно стежте за кашею, адже все духовки працюють по-різному.

1. Крупу перебрати, промити, максимально зцідити з неї воду.

2. Підсушити-обсмажити на сухій сковороді до легкого потріскування крупи.

3. Висипаємо крупу в чавунець, додаємо сіль, заливаємо окропом або бульйоном. Зверху викладаємо масло. Закриваємо чавунець кришкою.

4. У розігріту до 200 градусів духовку на нижній рівень ставимо чавунець. Перемикаємо нагрів духовки так, щоб працював тільки нижній нагрів.

5. Через півгодини каша повинна закипіти. Перемикаємо нагрів духовки, щоб грів і верх, і ряд. Зменшуємо температуру до 180 градусів.

6. І кожні 10 хвилин зменшуємо нагрів на 20 градусів.

7. Ну ось, гречана каша готова. Таким же чином можна приготувати в духовці будь-яку кашу.

  • Гречана крупа - 2 склянки
  • Вода або бульйон - 4, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Вершкове масло - 75-100 грам
Будь-яка каша, приготована в духовці, буде відрізнятися за смаком від каші, звареної на плиті. А якщо ще й створити уязика, наближені до приготування каші в російській печі - то така каша здивує вас своїм смаком. Звичайно, часу на приготування каші в духовці піде більше, але бажання випробувати смачної страви варто таких жертв, чи не так? розповім вам, як приготувати кашу в чавунці в духовці. Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте. Тільки коли будете готувати за цим рецептом у перший раз, уважно стежте за кашею, адже все духовки працюють по-різному.

1. Крупу перебрати, промити, максимально зцідити з неї воду.

2. Підсушити-обсмажити на сухій сковороді до легкого потріскування крупи.

3. Висипаємо крупу в чавунець, додаємо сіль, заливаємо окропом або бульйоном. Зверху викладаємо масло. Закриваємо чавунець кришкою.

4. У розігріту до 200 градусів духовку на нижній рівень ставимо чавунець. Перемикаємо нагрів духовки так, щоб працював тільки нижній нагрів.

5. Через півгодини каша повинна закипіти. Перемикаємо нагрів духовки, щоб грів і верх, і ряд. Зменшуємо температуру до 180 градусів.

6. І кожні 10 хвилин зменшуємо нагрів на 20 градусів.

7. Ну ось, гречана каша готова. Таким же чином можна приготувати в духовці будь-яку кашу.

Схожі рецепти