Рецепт Пшоняна каша в чавунці фото

Пшоняна каша в чавунці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як приготувати пшоняну кашу в чавунці? Дуже просто! Той же принцип, що і для приготування в каструлі. Тільки виходить набагато смачніше! А все тому, що посуд тут грає ключову роль.

Опис приготування:

Пшоняна каша може бути солоною і солодкою. Особисто я віддаю перевагу перший варіант. Хоча, солодка пшенка теж ого-го яка смачна! Особливо на молоці, да з гарбузом. До речі, дуже корисний варіант для тих, хто любить снідати з користю і зі смаком. В ідеалі, звичайно, таку кашу готувати в печі. Але де ж її взяти?

  • Пшоно - 2 склянки
  • Вода - 4-5 склянок
  • Сіль, цукор - За смаком
  • Вершкове масло - 50-100 грам
пшоняна каша в чавунці - фото крок 1
Починаємо промивати пшоно. Треба, щоб піна скла і біляста вода стала прозорою. Можна ще залишити постояти так хвилин на 10-15.
пшоняна каша в чавунці - фото крок 2
Далі висипаємо пшенку в чавунець. Заливаємо водою, кладемо сіль, цукор за смаком. Ставимо в духовку на 40 хвилин. Готуємо на невеликому вогні, щоб каша не википіла і протушкувати.
пшоняна каша в чавунці - фото крок 3
Через сорок хвилин дістаємо наш чавунець. Відрізаємо шматочок масла (можна побільше), кладемо його в нашу кашу і не перемішуємо. Масло має вбратися саме. Ставимо назад в духовку на час, що залишився.
пшоняна каша в чавунці - фото крок 4
Через 15 хвилин дістаємо готову пшоняну кашу в чавунці. Знімаємо кришку. Аромат повинен розійтися на всю кухню! Смачного!

Схожі рецепти