Пшоняна каша в чавунці
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати пшоняну кашу в чавунці? Дуже просто! Той же принцип, що і для приготування в каструлі. Тільки виходить набагато смачніше! А все тому, що посуд тут грає ключову роль.
Пшоняна каша може бути солоною і солодкою. Особисто я віддаю перевагу перший варіант. Хоча, солодка пшенка теж ого-го яка смачна! Особливо на молоці, да з гарбузом. До речі, дуже корисний варіант для тих, хто любить снідати з користю і зі смаком. В ідеалі, звичайно, таку кашу готувати в печі. Але де ж її взяти?
- Пшоно - 2 склянки
- Вода - 4-5 склянок
- Сіль, цукор - За смаком
- Вершкове масло - 50-100 грам
Починаємо промивати пшоно. Треба, щоб піна скла і біляста вода стала прозорою. Можна ще залишити постояти так хвилин на 10-15.
Далі висипаємо пшенку в чавунець. Заливаємо водою, кладемо сіль, цукор за смаком. Ставимо в духовку на 40 хвилин. Готуємо на невеликому вогні, щоб каша не википіла і протушкувати.
Через сорок хвилин дістаємо наш чавунець. Відрізаємо шматочок масла (можна побільше), кладемо його в нашу кашу і не перемішуємо. Масло має вбратися саме. Ставимо назад в духовку на час, що залишився.
Через 15 хвилин дістаємо готову пшоняну кашу в чавунці. Знімаємо кришку. Аромат повинен розійтися на всю кухню! Смачного!