Рецепт Рідка пшоняна каша фото

Рідка пшоняна каша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Пшоно і пшениця , Мед
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Смачний сніданок або вечерю - це все про рецепт, як приготувати рідку пшоняну кашу. Ви можете зробити її з молоком (в тому числі соєвим), з водою або м'ясним бульйоном, як вам більше подобається.

Опис приготування:

Якщо використовуєте молоко, то краще підсолодити кашу. А якщо готуєте з водою або на бульйоні, то можете додати ще і шматочки м'яса. Каша приємно обволікає стінки шлунка, тому її можна приготувати при захворюваннях шлунка, а також для дітей. Кашу подають до столу гарячою, прикрасивши горіхами.

  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
  • Пшоняна каша - 1 Склянка
  • Мед - 1-2 чайних ложок
  • Кленовий сироп - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Горіхи - За смаком(fistashki, мигдаль)
  • Пластівці кокосового горіха - За смаком
рідка пшоняна каша - фото крок 1
1. Промийте пшоно і викладіть в сотейник з киплячою водою (з 1 склянки каші візьміть 2 склянки води). Варіть до випаровування води, потім перекладіть кашу в миску.
рідка пшоняна каша - фото крок 2
2. У каструлю налийте молоко, додайте мед, кленовий сироп, екстракт ванілі, корицю і 1 чайну ложку пластівців кокосового горіха, перемішайте і додайте відварну кашу.
рідка пшоняна каша - фото крок 3
3. Варіть на слабкому вогні після закипання 10 хвилин до утворення густої маси.
рідка пшоняна каша - фото крок 4
4. Фісташки можете обсмажити на сковороді, а перед подачею наріжте їх крупно.
рідка пшоняна каша - фото крок 5
5. Зніміть каструлю з вогню і розкладіть кашу по тарілках, прикрасьте горіхами і пластівцями кокосового горіха. Подавайте відразу до столу, поки каша ще гаряча.

Схожі рецепти