Картопляно-сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з тертої картоплі і сиру. Готувати легко, інгредієнти доступні, а страва виходить дуже смачне. Подавати можна з овочами і часниковим соусом.
Для запіканки вибираємо жирний і не кислий сир. Кількість сметани корегуйте в процесі. Якщо сир сухий, додавайте більше сметани. Крім зеленої цибулі можна додати часник, кріп або шпинат. Часниковий соус вдало доповнює запіканку і наповнює її ароматом.
- Картопля - 500 грам
- Сир - 300 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2-3 штук
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Яйця збиваємо зі сметаною і сіллю.
Додаємо сир.
Картофель чистим, трьом на тертці і висипаємо в миску. Посипаємо меленим перцем.
Додаємо нарізану зелену цибулю і все перемішуємо.
Масу перекладаємо в силіконову форму і відправляємо на 40 хвилин в духовку. Запікаємо при температурі 180-190 градусів.
Картопляно-сирна запіканка готова. Смачного!