Картопляний суп з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
У холодні осінні або зимові дні немає на обід нічого кращого, ніж тарілка густого, гарячого і ситного картопляного супу. Ця страва сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати його дуже просто.
Густий і ситний гарячий суп з вершковим смаком на обід в холодну пору року - це чудово, погодьтеся. Приготувати такий суп не так вже й складно, переконайтеся самі, прочитавши рецепт і переглянувши фото етапів приготування. Суп можна подавати з сухариками, дрібно нарізаним і обсмаженим беконом, да з чим завгодно: він все одно буде смачним.
- Картопля - 1 кілограм
- Лук-пориста - 3 штуки
- Бульйон - 1, 5 L
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Чебрець - 1-2 штук (гілочки)
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень свіжа - 50 грам (петрушка, кріп - на ваш смак)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
Помиємо цибулю-порей і наріжемо його білу частину. Замість цибулі-порею можна використовувати і звичайний ріпчаста цибуля.
У сковороді або в тій же каструлі, в якій будете готувати суп, розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло і обсмажуємо цибулю до м'якості.
Очистимо картопля, наріжемо його невеликими кубиками.
Додаємо картоплю до цибулі, заливаємо бульйоном. Якщо немає бульйону, можна залити водою, але потім додати до супу вершки. Солимо і додаємо лавровий лист і чебрець.
Коли картопля звариться, виймаємо і викидаємо гілочки чебрецю і лавровий лист. Додаємо мелений перець.
Потім за допомогою блендера подрібнюємо суп в пюре. Регулюємо густоту за смаком, додаючи бульйон або вершки (по бажанню).
Вимиту зелень дрібно нарізаємо і додаємо в суп, додаємо до смаку відсутні спеції і доводимо суп до кипіння. До столу можна подавати з сухариками.