Рецепт Картопляний суп з цибулею фото

Картопляний суп з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі, Картопля, Лук-пориста
Пісні страви
На обід
Супи

У холодні осінні або зимові дні немає на обід нічого кращого, ніж тарілка густого, гарячого і ситного картопляного супу. Ця страва сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати його дуже просто.

Густий і ситний гарячий суп з вершковим смаком на обід в холодну пору року - це чудово, погодьтеся. Приготувати такий суп не так вже й складно, переконайтеся самі, прочитавши рецепт і переглянувши фото етапів приготування. Суп можна подавати з сухариками, дрібно нарізаним і обсмаженим беконом, да з чим завгодно: він все одно буде смачним.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Лук-пориста - 3 штуки
  • Бульйон - 1, 5 L
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Чебрець - 1-2 штук (гілочки)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Зелень свіжа - 50 грам (петрушка, кріп - на ваш смак)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
картопляний суп з цибулею - фото крок 1
Помиємо цибулю-порей і наріжемо його білу частину. Замість цибулі-порею можна використовувати і звичайний ріпчаста цибуля.
картопляний суп з цибулею - фото крок 2
У сковороді або в тій же каструлі, в якій будете готувати суп, розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло і обсмажуємо цибулю до м'якості.
картопляний суп з цибулею - фото крок 3
Очистимо картопля, наріжемо його невеликими кубиками.
картопляний суп з цибулею - фото крок 4
Додаємо картоплю до цибулі, заливаємо бульйоном. Якщо немає бульйону, можна залити водою, але потім додати до супу вершки. Солимо і додаємо лавровий лист і чебрець.
картопляний суп з цибулею - фото крок 5
Коли картопля звариться, виймаємо і викидаємо гілочки чебрецю і лавровий лист. Додаємо мелений перець.
картопляний суп з цибулею - фото крок 6
Потім за допомогою блендера подрібнюємо суп в пюре. Регулюємо густоту за смаком, додаючи бульйон або вершки (по бажанню).
картопляний суп з цибулею - фото крок 7
Вимиту зелень дрібно нарізаємо і додаємо в суп, додаємо до смаку відсутні спеції і доводимо суп до кипіння. До столу можна подавати з сухариками.

Схожі рецепти