Рецепт Картопляний пиріг з цибулею фото

Картопляний пиріг з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги

Пропоную вам дуже цікавий рецепт, як приготувати картопляний пиріг з цибулею - смачну універсальну випічку. Вона, до того ж, дуже ситна. Цей пиріг люблять всі мої рідні та знайомі.

Пиріг дуже смачний, коли гарячий, але і холодним його з'їдять швидко. Для прикраси і більш рум'яної скоринки зверху його можна поспати тертим сиром, це також додасть випічці приємний аромат. Дуже рекомендую зробити його хоча б раз. Виходить смачно!

  • Картопля - 4 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Майонез - 250 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 250 штук
  • Розпушувач - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Кріп - За смаком
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти для тіста.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 2
2. У каструлі змішуємо сметану, майонез, vbivaem яйця. В окремій посудині змішуємо сухі інгредієнти: борошно просіваємо, додаємо до неї розпушувач. Всипаємо все до яєць, сметані і майонезу.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 3
3. Картоплю очищаємо і натираємо на тертці (пропускаємо через м'ясорубку або комбайн), цибуля також очищаємо і натираємо (або дрібно нарізаємо), додаємо сіль, перець, кріп. Ретельно перемішуємо.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 4
4. Форму для випікання змащуємо маслом (або zastilaem pergamentom), подумки розділяємо отримане тісто на три частини, дві з яких виливаємо в підготовлену форму і розгладжує ложкою.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 5
5. Викладаємо на тісто начинку.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 6
6. Розподіляємо начинку по всій формі.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 7
7. Заливаємо рештою тестом, відправляємо в розігрітий до 160 градусів духовку на півгодини, після чого розігріваємо духовку до 180 градусів і витримуємо ще двадцять хвилин.
картопляний пиріг з цибулею - фото крок 8
8. Готовий пиріг розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти