Картопляний пиріг з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дуже цікавий рецепт, як приготувати картопляний пиріг з цибулею - смачну універсальну випічку. Вона, до того ж, дуже ситна. Цей пиріг люблять всі мої рідні та знайомі.
Пиріг дуже смачний, коли гарячий, але і холодним його з'їдять швидко. Для прикраси і більш рум'яної скоринки зверху його можна поспати тертим сиром, це також додасть випічці приємний аромат. Дуже рекомендую зробити його хоча б раз. Виходить смачно!
- Картопля - 4 штуки
- Крем - 100 грам
- Майонез - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 250 штук
- Розпушувач - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Кріп - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти для тіста.
2. У каструлі змішуємо сметану, майонез, vbivaem яйця. В окремій посудині змішуємо сухі інгредієнти: борошно просіваємо, додаємо до неї розпушувач. Всипаємо все до яєць, сметані і майонезу.
3. Картоплю очищаємо і натираємо на тертці (пропускаємо через м'ясорубку або комбайн), цибуля також очищаємо і натираємо (або дрібно нарізаємо), додаємо сіль, перець, кріп. Ретельно перемішуємо.
4. Форму для випікання змащуємо маслом (або zastilaem pergamentom), подумки розділяємо отримане тісто на три частини, дві з яких виливаємо в підготовлену форму і розгладжує ложкою.
5. Викладаємо на тісто начинку.
6. Розподіляємо начинку по всій формі.
7. Заливаємо рештою тестом, відправляємо в розігрітий до 160 градусів духовку на півгодини, після чого розігріваємо духовку до 180 градусів і витримуємо ще двадцять хвилин.
8. Готовий пиріг розрізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!