Картопляний омлет
(покроковий рецепт з фото)
Просте, смачне і ситне блюдо на кожен день - хоч для обіду, хоч для вечері. Воно замінить звичайну смажену картоплю і яєчню, інгредієнти ті ж, а смак зовсім інший, блюдо вийде більш ніжним.
Хочете приготувати щось новеньке зі звичайних продуктів? Я пропоную замість смаженої картоплі і яєчні приготувати картопляний омлет. Смачно, просто і ситно, та й готується легко. Рецепт дан з мінімальною кількістю інгредієнтів, але ви можете додати і свої: шматочки шинки або ковбаси, овочі, зелень. Експериментуйте з блюдом, доводите його під свої смаки і бажання.
- Картопля - 3 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Паприка сушена - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок

Підготуємо необхідні інгредієнти, очистимо цибулю і картоплю.

Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.

Картопля теж наріжемо невеликими кубікамі..Прімерно 1, 5 з 1, 5 см.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній цибулю з картоплею до готовності.

У миску вбиваємо яйця, додаємо до них сіль і паприку. Можна додати чорний мелений перець або сухі ароматні трави.

Збиваємо виделкою або міксером.

Омлет можна приготувати і на сковороді, але ми запекти його в духовці. Змащуємо форму рослинним маслом, викладаємо на неї обсмажений з цибулею картопля.

Заливаємо картопля яєчної сумішшю.

І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25. Можна посипати тертим сиром хвилин за 5 до готовності.