Картопляний «Hašbraun»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ще не куштували це знамените блюдо американської кухні, тоді запам'ятовуйте рецепт, як приготувати картопляний "хашбраун" . Він досить швидко і просто готується.
Рецепт приготування картопляного хашбрауна насправді досить простий і дуже схожий зі звичними для нас дерунами. Це хрусткі оладки, які традиційно подаються на сніданок. Ситно, дуже смачно і недорого.
- Картопля - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка

1. Для початку вимийте і очистіть картопля.

2. Натріть картоплю на середній або крупній тертці.

3. Щоб картопляний хашбраун в домашніх умовах вийшов по-справжньому хрустким, є кілька секретів. Перший - це промити терту картоплю під холодною водою.

4. Після викласти на тонке рушник і як слід віджати зайву рідину.

5. Тепер картопля максимально сухий. Підсолити трохи за смаком, при бажанні додайте спеції.

6. На невеликій сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть картоплю і обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Оладок повинен як слід підрум'янитися, щоб він легко перекинувся. До речі, смажити можна не тільки на сковороді, але і в вафельниці, наприклад. Ось і весь секрет, як зробити картопляний хашбраун. Подавайте до столу з яєчнею або тостом.