Картопляники з пісною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні картопляні пиріжки з начинкою з квашеною капустою, яблука і чорносливу - це рецепт мого щасливого дитинства, коли бабуся розсаджувала нас за столом снідати або обідати. Смачно, ситно!
Ніжні і соковиті, з приємною кислинкою, в теплій компанії за кухлем чаю картопляники уплітає за обидві щоки. Найцікавішим було знайти картопляники з секретом, а вже який секрет буде у вашій родині, це сюрприз.
Обов'язково спробуйте приготувати картопляники з пісною начинкою. Вони стануть вашим улюбленим блюдом не тільки в пост. Смачного!
- Картопля - 600 грам
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Капуста квашена - 200 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Яблуко - 1 штука
- Чорнослив - 4 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Картопля заздалегідь відваріть в мундирах до м'якості, трохи остудіть, очистіть і подрібніть в пюре. Додайте сіль, чорний мелений перець, яйце, борошно, перемішайте до однорідності. Тісто вийде дуже м'яким.
Для начинки нам знадобляться квашена капуста, цибуля, яблуко і чорнослив. Квашену капусту відіжміть, цибуля очистіть, яблуко помийте, чорнослив замочіть на 15 хвилин в теплій воді.
На розігрітій олії обсмажте цибулю до прозорості, додайте квашену капусту і тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Додайте терте яблуко і подрібнений чорнослив, перемішайте і прогрійте хвилину на слабкому вогні.
Робочу поверхню присипте борошном. Тісто розділяється на дві частини, скачайте з них ковбаски, розріжте на 12 частин. Кожну розкачати в корж.
У центр коржі покладіть начинку.
Кінець кліпу, сформуйте пиріжки.
На розігрітій олії обсмажте картопляники з двох сторін до рум'яної скоринки.
Смачного!