Рецепт Картопляники з м'ясом фото

Картопляники з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Класичні картопляники з м'ясом готуються близько 2 годин. Ця страва вважається чудовою альтернативою котлет і тефтелі і відмінно поєднується зі свіжими легкими овочевими салатами!

Якщо хочете приготувати зрази пісні, то замість фаршу в середину потрібно покласти гриби або обсмажену в томаті капусту. В даному рецепті в начинку йде фарш, приготований з яловичини і свинини. Такі зрази дуже добре поєднуються зі свіжими овочами та сметаною.

  • Картопля - 5 штук
  • Яловичина - 300 грам (або готовий фарш)
  • Цибуля - 1 штук
  • Свинина - 200 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
картопляники з м'ясом - фото крок 1
1. Насамперед потрібно відварити картоплю і приготувати з нього пюре (без додавання води).
картопляники з м'ясом - фото крок 2
2. Коли пюре буде готове, додайте до нього трохи вершкового масла, яйце і спеції за смаком. Перемішайте все до однорідної маси.
картопляники з м'ясом - фото крок 3
3. Відваріть заздалегідь свинину і яловичину, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Надішліть м'ясо в блендер, подрібніть його разом зі смаженою цибулею.
картопляники з м'ясом - фото крок 4
4. Можна взяти вже готовий фарш і обсмажити його з цибулею, сіллю і спеціями.
картопляники з м'ясом - фото крок 5
5. Змочіть руки холодною водою, візьміть частину картопляного пюре, покладіть в середину начинку з фаршу і зліпите котлету так, щоб фарш опинився всередині.
картопляники з м'ясом - фото крок 6
6. Придавите трохи верхній край, щоб Зраза вийшла плоскою.
картопляники з м'ясом - фото крок 7
7. Обсмажте зрази до золотистого кольору з обох боків на олії.
картопляники з м'ясом - фото крок 8
8. І подавайте до столу в гарячому вигляді разом зі свіжими або солоними овочами. Такі картопляники з м'ясом відмінно поєднуються зі сметаною.

Схожі рецепти