Картопляники з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Класичні картопляники з м'ясом готуються близько 2 годин. Ця страва вважається чудовою альтернативою котлет і тефтелі і відмінно поєднується зі свіжими легкими овочевими салатами!
Якщо хочете приготувати зрази пісні, то замість фаршу в середину потрібно покласти гриби або обсмажену в томаті капусту. В даному рецепті в начинку йде фарш, приготований з яловичини і свинини. Такі зрази дуже добре поєднуються зі свіжими овочами та сметаною.
- Картопля - 5 штук
- Яловичина - 300 грам (або готовий фарш)
- Цибуля - 1 штук
- Свинина - 200 грам
- Яйце - 1 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Насамперед потрібно відварити картоплю і приготувати з нього пюре (без додавання води).
2. Коли пюре буде готове, додайте до нього трохи вершкового масла, яйце і спеції за смаком. Перемішайте все до однорідної маси.
3. Відваріть заздалегідь свинину і яловичину, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Надішліть м'ясо в блендер, подрібніть його разом зі смаженою цибулею.
4. Можна взяти вже готовий фарш і обсмажити його з цибулею, сіллю і спеціями.
5. Змочіть руки холодною водою, візьміть частину картопляного пюре, покладіть в середину начинку з фаршу і зліпите котлету так, щоб фарш опинився всередині.
6. Придавите трохи верхній край, щоб Зраза вийшла плоскою.
7. Обсмажте зрази до золотистого кольору з обох боків на олії.
8. І подавайте до столу в гарячому вигляді разом зі свіжими або солоними овочами. Такі картопляники з м'ясом відмінно поєднуються зі сметаною.